НОВИНИ ПЛЮС

03.09.2010

У Полтаві побили оператора

Правоохоронці міста розслідують інцидент, у якому постраждав телеоператор місцевої телерадіокомпанії «Лтава». Як заявив гендиректор полтавського мовника Микола Ляпаненко, на його підлеглого напали охоронці ринку, через територію якого телеоператор повертався додому з нічного клубу, де знімав сюжет. За словами Ляпаненка, охоронців нібито обурило те, що «Лтава» показує «негативні сюжети про ринок». Наразі міліція перевіряє інформацію про побиття.

У Кременчуцi з’явився автопалiй

Чотири іномарки згоріли за ніч у мiстi Кременчук Полтавської області. Як повідомляють місцеві рятувальники, починаючи з 4–ї ранку, невідомий підпалив автомобілі «Хонда», «Тойота», Рено» і «Міцубісі». Причому всі транспортні засоби були припарковані в різних районах Кременчука. Правоохоронці розшукують палія.

Травматичний вітер на Херсонщинi

Унаслідок сильних поривів шквального вітру зруйновано автобусну зупинку в селі Каїри Горностаївського району Херсонської області. Падаючи, конструкція зупинки травмувала двох жiнок: 56–річну постраждалу медики госпіталізували з переломом гомілки і струсом головного мозку, а 55–річну — з переломом кісток тазу і черепно–мозковою травмою. У самих Каїрах вiтер пошкодив лінії електропередач, повалив електроопори, а також зiрвав дахи житлових будинків.

«НАУ» оголосили банкрутом

Господарський суд столиці визнав авіакомпанію «Національні авіалінії України» банкрутом, оголосивши початок ліквідації «НАУ». У 1998 році Арбітражний суд Києва вже оголошував «НАУ» банкрутом, утім, згодом призупинив власне рішення до завершення процедури приватизації компанії. Фонд держмайна неодноразово виставляв акції авіакомпанії на продаж, проте конкурс щоразу відкладали через брак заявок від потенційних покупців.

У столичному зоопарку — ще одна смерть?

У зоопарку Києва помер шестирічний самець шимпанзе Джонні. Про це повідомила Ініціативна група порятунку Київського зоопарку. Про появу Джонні в колекції приматів прес–служба зоопарку повідомляла лише 26 серпня. Тоді наголошувалося, що мавпі шість років, тобто, за мірками шимпанзе, самець зовсім молодий. Як зазначають в Ініціативній групі, інформацію про місце, звідки прибула занесена до Міжнародної Червоної книги тварина, адміністрація зоопарку озвучити відмовилася. До 3—5 вересня Джонні мав проходити карантин.

МВС — за комендантську годину для дітей

Міністерство внутрішніх справ вважає за доцільне запровадити на законодавчому рівні комендантську годину для неповнолітніх. Про це вчора на прес–конференції заявив заступник начальника кримінальної міліції у справах неповнолітніх МВС Віктор Суранович. Як повідомляє УНІАН, Суранович зауважив, що це питання треба відпрацювати в розрізі встановлення вікового цензу, «аби не порушувати конституційних прав громадян».

Жити «солодко» стане дорожче

Зростання вартості продовольчого зерна і борошна змусить підвищити ціни на свою продукцію і вітчизняних кондитерів, заявила президент однієї з кондитерських компаній України Алла Коваленко. За її словами, якщо півтора місяця тому тонну продовольчого зерна можна було купити за 1,2—1,3 тисячі гривень, то нині його вартість зросла щонайменше до 1,5 тисячі гривень. «Треба дивитися правді у вічі: в таких умовах стримувати ціни на попередньому рівні кондитерам не вдасться», — зазначила пані Коваленко, додавши, що зростання цін на солодощі відбуватиметься в кілька етапів приблизно на 3—4 відсотки щоразу.

«Вибуховi» кури

У місті Васильків на Київщині з невідомих наразі причин вночі вибухнув кіоск, у якому продавали курей–гриль. Очевидці кажуть, що потужним вибухом вибило шибки у прилеглих будинках. Окрім того, за інформацією рятувальників, вибухова хвиля зруйнувала лінію електропередач, залишивши без електроенергії цілий район. Жертв і постраждалих немає. За попередньою інформацією, в кіоску міг вибухнути газовий балон.

Працевлаштуватися у Польщі стане легше

Спрощений порядок працевлаштування для вихідців зі східноєвропейських країн розробило Міністерство праці та соціальної політики Польщі. Згідно з ним, тепер польський роботодавець, який бажає найняти працiвника з України, має лише повідомити про це в місцеве бюро праці, надавши докази того, що до працівника немає претензій iз боку правоохоронних органів на батьківщині. Після цього іноземець матиме право півроку працювати в країні.

Обережно, фальшивка

Національний банк розіслав фінансовим установам попередження про появу на грошовому ринку України фальшивих 500–гривневих купюр зразка 2006 року. Головний фінансовий регулятор держави рекомендує перевіряти грошові купюри номіналом 500 гривень на детекторі з візуалізацією інфрачервоного захисту.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>