НОВИНИ ПЛЮС

21.08.2010

Суд і діло

Печерський районний суд Києва залишив під вартою екс–першого заступника голови «Нафтогазу» Ігоря Діденка та колишнього голову Держмитниці Анатолія Макаренка. Суд продовжив запобіжний захід до 10 жовтня. «У нас не правосуддя, а «лівосуддя», — заявив адвокат Макаренка Юрій Сухов. Нагадаємо, Діденко та Макаренко проходять у справі про газ «Росукренерго». СБУ порушила справу за фактом розтрати службовцями «Нафтогазу» 11 млрд. кубометрів газу, що належав «РУЕ». Діденку інкримінують привласнення і розтрату чужого майна в особливо великих розмірах. Макаренку висунули звинувачення в службовій недбалості при розмитненні цього газу.

Зникнення Климентьєва

Президент України заявив, що для розшуку зниклого редактора харківської газети «Новий стиль» Василя Климентьєва треба звернутися до правоохоронців сусідніх з Україною держав. Про це Віктор Янукович заявив учора на зустрічі з Генеральним прокурором Олександром Медведьком та головою МВС Анатолієм Могильовим. «Правоохоронні органи Харківської області і всієї України повинні зробити все можливе і неможливе для того, щоб знайти журналіста», — наголосив Янукович.

* * *

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» закликає провести ретельне і прозоре розслідування з приводу зникнення головного редактора харківської газети «Новий стиль» Василя Климентьєва. «Висловлюємо надію, що влада надасть цьому випадку тої уваги, якої він заслуговує, і що Климентьєв незабаром знайдеться живий», — йдеться у повідомленні організації.

Заяви

Посол Франції в Україні Жак Фора вважає «аномальною» надмірну присутність СБУ в суспільно–політичному житті. «На мiй погляд, не зовсім доречне змішання ролей деякими представниками державної влади. Зокрема, я маю на увазі СБУ, що, на мій погляд, зараз присутня практично в усіх сферах життя країни. Ця тенденція аномальна і викликає серйозну стурбованість», — заявив посол в інтерв’ю «Профілю».

Збережемо болота Полісся

Україна, Польща і Білорусь створюють транскордонний біосферний резерват «Західне Полісся». Кабмін уже схвалив проект угоди між урядами трьох країн, — повідомили в секретаріаті Кабміну. Рішення уряду сприятиме збереженню біологічного та ландшафтного різноманіть, здійсненню наукових досліджень та програм моніторингу навколишнього середовища, особливо щодо водно–болотних угідь, що чутливі до глобального потепління.

Витягли останнього гірника

З–під завалів на шахті ім. Рум’янцева, що на Донеччині, витягли тіло останнього гірника. Це третій загиблий під час аварії, яка сталася на копальні 7 серпня. Тіла двох інших працівників рятувальники знайшли і витягнули на поверхню раніше. Інша трагедія спіткала гірників копальні «Димитрова»: під час транспортування видобутої породи один гірник загинув, інший — отримав травми середнього ступеня тяжкості.

Оце так богатир!

Відомий донецький силач Дмитро Халаджі встановив і зафіксував новий рекорд України — «Розтяжка автомобілями». 19 серпня у місті Комсомольськ атлет упродовж кількох секунд утримував на ланцюгах чотири автомобілі, які роз’їжджалися в протилежних напрямках від спортсмена. Суть нового рекорду полягала в тому, що спортсмену вдалося утримати автомобілі, не давши їм змоги зсунутися з місця.

Кораблі групи «Блексіфор» — в Україні

Учора в рамках 15–ї серпневої активації до порту Севастополь зайшли кораблі Чорноморської групи військово–морського співробітництва «Блексіфор». Капітани кораблів здійснять протокольні візити до командувача Військово–Морських сил Збройних сил України, віце–адмірала Віктора Максимова, також у рамках вiзиту відбудуться різноманітні змагання між командами кораблів, а останні стануть доступні для огляду мешканцями Криму.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>