Не біцепсами єдиними...

Не біцепсами єдиними...

Ця новина викликала обурення у багатьох волинян: лучанин Віталій Воробей, який минулої осені здійснив справді героїчний вчинок, затримавши вбивцю, не став студентом Київського національного університету внутрішніх справ. Нагадаю, цей 22–річний хлопець не побоявся кинутися навздогін злочинцеві, який у приватному будинку вбив двох дівчат і чекав на третю. Та їй пощастило, бо додому її проводив Віталій, який і вступив у небезпечний двобій із рецидивістом, затримавши його до приїзду міліції.

Як на «губернаторські» іменини...

Як на «губернаторські» іменини...

Саме у свій день народження, 13 серпня, черкаський очільник Сергій Тулуб відвідав у Черкасах автоскладальний завод № 2 автомобільної компанії «Богдан–Моторс». Керівник підприємства Владислав Сопіт, знаючи про іменини очільника області, від імені корпорації «Богдан» вручив йому подарунок — білий автомобіль «Богдан 2310» (пікап).

Вимучена, але красива

Вимучена, але красива

Розмови про те, що ганебно не мати на батьківщині співачки зі світовою славою хоч одного пам’ятника, почалися в Тернополі відразу після здобуття Україною незалежності. Потім роками сперечалися про місце його встановлення та про джерела фінансування представники влади, місцеві політики і громадські діячі та митці. Спочатку говорили, що місце такому пам’ятнику біля музею Крушельницької у приміському селі Біла, де мешкала співачка з родиною. Потім вирішили, що він має стояти біля краєзнавчого музею на майдані Мистецтв і навіть встановили там відповідний камінь, але на тому справа й заглохла.

Таксі для особливих потреб

Таксі для особливих потреб

Черкаський міськвиконком провів конкурс на право транспортного обслуговування людей із особливими потребами. Його виграло товариство «Наше таксі». Тож уже з вересня в обласному центрі почне працювати соціальна служба «Інва–таксі», котра й обслуговуватиме інвалідів–візочників.

Територія мовчання

Територія мовчання

Наслідки великої ожеледі 2000 року, яка знищила 90 відсотків дротового радіомовлення на території Вінниччини, за десять років не лише не мінімізувались, а, схоже, тільки посилились. Раніше стан радіомереж залежав від місцевих органів влади, які завжди знаходили кошти у місцевих бюджетах, аби полатати там, де порвалось. Нині, після вимушеного переходу на ефірне мовлення, трансляція залежить насамперед від Києва — вона напряму зав’язана на Національну радіокомпанію України, яка не лише дає «продукт» для слухачів, а й виступає замовником передачі сигналу в ефір.

Всі статті рубрики