Не біцепсами єдиними...

18.08.2010

Ця новина викликала обурення у багатьох волинян: лучанин Віталій Воробей, який минулої осені здійснив справді героїчний вчинок, затримавши вбивцю, не став студентом Київського національного університету внутрішніх справ. Нагадаю, цей 22–річний хлопець не побоявся кинутися навздогін злочинцеві, який у приватному будинку вбив двох дівчат і чекав на третю. Та їй пощастило, бо додому її проводив Віталій, який і вступив у небезпечний двобій із рецидивістом, затримавши його до приїзду міліції.

Саме за цей мужній вчинок Президент України Віктор Янукович нагородив його орденом «За мужність» III ступеня, а в проекті «Гордість країни» лучанин отримав перемогу в номінації «Видатні приклади відваги». Тодішній начальник волинської міліції Віктор Швидкий запропонував хлопцеві вступати у міліцейський виш, пообіцявши «зелену вулицю», бо нашій міліції потрібні такі люди.

Та, як виявилося, столичний міліцейський університет не потребує таких кадрів. Віталій склав вступні іспити, але не здав усіх нормативів із фізичної підготовки. Мама хлопця вихлюпнула свій материнський біль на сторінках однієї з місцевих газет і її можна було зрозуміти. Син отримав жорстокий урок і міг розчаруватися в обраній професії. Але днями прийшла інша, вже приємна новина: Віталія зарахував до студентських лав Харківський національний університет внутрішніх справ. Отож міліціонером він таки стане. А фізкультуру можна буде підтягнути в процесі навчання. Міліції потрібні не лише біцепси, а й честь та почуття обов’язку, чого не вистачає нині багатьом людям у погонах.