РАХУНКОВА ПАЛАТА

13.08.2010

1,899 мільярда доларів валюти

купили українці в банків у липні цього року, тоді як продали іноземних грошових одиниць на 1,75 мільярда доларів США. Таким чином, частка покупки населенням валюти порівняно з червнем зросла на 17 відсотків, а продаж банками — на 15,8%, інформує Національний банк. За даними головного фінансового регулятора країни, сукупний обсяг операцій на готівковому ринку у липні також зріс на 16,4%, або на 3,65 мільярда доларів.

 

174 мільярди рублів

витратить Росія впродовж 2011—2013 років на підтримку засобів масової інформації. Як пише газета «Вєдомостi», у загальних видатках федерального бюджету цi витрати становитимуть 0,6 відсотка. У 2012 році субсидії ЗМІ, які розподіляє «Роспєчать», трохи зростуть — до 60,6 мільярда рублів, утім уже 2013 року їх розмір зменшиться до 54,4 мільярда. Частину з цих коштів буде витрачено на державне фінансування «Россiйской газети», «Голоса Росії», РІА «Новості», ІТАР–ТАСС тощо.

 

22 мільйони гривень

виділив Кабінет Міністрів на фінансування робіт iз розмінування території військової частини А0829 у Лозовій. За повідомленням Харківської облдержадміністрації, вибухонебезпечні предмети розбиратимуть 150 осiб особового складу Міністерства з питань надзвичайних ситуацій і Міноборони. Влада Харківської області обіцяє, що роботи розпочнуться, щойно дозволятимуть норми протипожежної безпеки, а залученим фахівцям доведеться зібрати близько 41 тисячі тонн снарядів.

 

12 мільйонів людей

постраждали, ще щонайменше 1600 осіб загинули внаслідок однієї з найсильніших повеней в історії Пакистану. Як повідомляє радіо «Свобода» з посиланням на голову національного відомства з боротьби зі стихійними лихами, це дані лише про постраждалих на північному заході й у центрі країни. Водночас достеменно не зрозуміла ситуація з наслідками негоди у південній провінції Сіндх, де через проливні дощі піднявся рівень води у річці Інд. Допомогу Пакистану вже зголосилися виділити США, Китай, Нiмеччина, Євросоюз, ООН тощо.

 

150 тисяч греків

намагалися встановити на острові Крит рекорд, вишикувавшись ланцюжком уздовж 200–кілометрового шосе і танцюючи під звуки національних мелодій. За повідомленням інформагенції «Рейтер», присутній представник Книги рекордів Гіннесса зазначив, що досі аналогічних рекордів на території Греції зареєстровано не було, а тому висловив упевненість, що злагоджений танець на Криті має всі шанси поповнити перелік визначних досягнень.

 

1,5 тисячі бійців Внутрішніх військ

МВС України надають допомогу працівникам лісових господарств в охороні лісів від пожеж, у тому числі з недопущення у лісові масиви сторонніх, чиї дії можуть призвести до виникнення пожежі. За повідомленням прес–служби ВВ, також у випадку загорання лісових насаджень перед бійцями з МВС стоїть завдання надавати допомогу при гасінні і локалізації осередків загорання.

 

76,9 відсотка українців

вважають, що в державі існує серйозна загроза лісових пожеж. Як свідчать дані опитування, проведеного Інститутом імені Горшеніна, більшiсть наших співвітчизників переконані, що дії МНС, Держлісгоспу і Міністерства оборони, спрямовані на випередження виникнення лісових пожеж, мають бути посилені. При цьому 46,4 відсотка опитаних не сподобалася ідея влади про запровадження штрафів за перебування відпочивальникiв у лісових масивах. А 56,7% зазначили, що висока пожежонебезпечна ситуація ніяк не вплинула на їхнє життя.

 

21 вiдсоток українців

хоче працювати за кордоном. Для порівняння, лише 11% росіян висловили таке бажання. Такі результати опитування Всесвітнього дослідницького агентства Gallup, проведеного серед громадян колишнього СРСР. Водночас, 15% українців хоче виїхати за кордон назавжди, а це — кожен шостий громадянин нашої країни. Тоді як у Білорусі частка таких громадян складає 20%, в Молдові — 36%, а у Вірменії — 39%.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>