А ми ще «Таміфлю» не з’їли...

А ми ще «Таміфлю» не з’їли...

Минулої зими страшнішого жаху, ніж «свинячий грип», годі було й придумати. Щоденні звіти про загибель людей — наче повідомлення з фронтів, марлеві пов’язки навіть у Верховній Раді, масовий психоз, штурм аптек i брак ліків зробили «свинячий грип» темою «номер один». Літак зі стратегічним «Таміфлю» зi Швейцарiї зустрічала в Борисполі особисто Прем’єр­міністр, «затарилися» цим препаратом на кілька років уперед, ще й у скандал із відмиванням коштів на закупівлях устигли вляпатися). Уже тодi тверезi голови казали, що панiка навколо нового штаму грипу роздута штучно, якоїсь особливої смертельної загрози вiн не становить. Всесвiтня організація охорони здоров’я підсунула «свиню» — офіційно заявила про кінець пандемії вірусу H1N1, повідомляє Рейтер.

Варшаву з Вільнюсом роз’єднав Калінінград

Варшаву з Вільнюсом роз’єднав Калінінград

Після вступу на посаду президента її представника Броніслава Коморовського, правляча в Польщі партія «Громадянська платформа» ще більше консолідувалася у своєму проросійському виборі і вже починає конфліктувати через це з найближчими сусідами. Так, офіційний Вільнюс заявив, що не має наміру підтримувати заклик Варшави, яка звернулася до партнерів по Європейському Союзу з пропозицією охопити населення всієї Калінінградської області Росії угодою про спрощений прикордонний рух. Керівництво Литви вважає, що влада Польщі не повинна домовлятися з росіянами про безвізовий режим через голови своїх сусідів по ЄС, повідомляє польська інформагенція ПАП.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ковток повітря й Путін за штурвалом

Ковток повітря й Путін за штурвалом

Москва нарешті ковтнула свіжого повітря. Вчора дим, який два тижні тому огорнув столицю Росії важкою задушливою хмарою, майже розвіявся, і мешканці міста змогли дихати на повні груди навіть без респіраторів. Але синоптики радять не розслаблятися: незабаром чорний смог може знову повернутися до Білокам’яної. Адже торфовища та ліси під Москвою, попри всі намагання їх загасити, горять, а отже, димлять і далі.

Чисте небо москвичі побачили завдяки вітру, який відніс дим у протилежний бік, та зливі, що пройшла в ніч на середу. Проте до кінця тижня напрям вітру знову зміниться, тож може повернутися й задимлення. Тим паче що зниження температури російські метеорологи поки що не передбачають: у Москві й надалі прогнозують +33—+35.

Всі статті рубрики