«У наймах, сестри, й помрете»

«У наймах, сестри, й помрете»

Поки в Україні державні мужі намагаються зайвий раз не нагадувати про свій намір змусити українок працювати додаткові п’ять років, МВФ уже офіційно повідомляє: Україна таки підвищить пенсійний вік для жінок. Про це йдеться, як уже писала «УМ», у меморандумі української влади та Міжнародного валютного фонду, який наші урядовці готували за зачиненими дверима. Згідно з документом, уже до кінця вересня у парламенті з’явиться законопроект, і до кінця року його намагатимуться ввести в дію. Передбачається поступове збільшення пенсійного віку для жінок до рівня чоловіків — із 55 до 60 років, додаючи шiсть місяців щорічно. І це попри те, що Віктор Янукович заявляв, нiби ніколи не піде на підвищення пенсійного віку, адже «не має на це морального права».

В Україні тим часом не вщухають дискусії з приводу підвищення пенсійного віку: одні вважають цей крок мало не панацеєю, інші засуджують, називаючи знущанням над людьми. Для того, щоб розставити усі крапки над «і» у цьому питанні, іноземні експерти провели масштабне дослідження демографічних та фінансових передумов пенсійної реформи у нашій державі. Представники аналітично–дорадчого центру Блакитної стрічки ПРООН/ЄС, які вивчали всі тонкощі української пенсійної системи, розробили прогноз до 2050 року. Втішних даних серед результатів дослідження майже немає.

Останнє, 105–те, літо

Останнє, 105–те, літо

Раніше Цолік Хаймович Зісіліс вважався найстаршим мешканцем Чернівців — у жовтні цього року йому виповнилося б 105 років. Але, на жаль, дідусь, зважаючи на поважний вік та слабке здоров’я, до чергового ювілею не дожив...

Всі статті рубрики