«Навар» із каналізації

04.08.2010

Дрібні крадіжки з підвалів багатоповерхових будинків в обласному центрі Прикарпаття траплялися й раніше, проте нинішнього літа вони набули загрозливих масштабів. Якщо проблему нейтралізації зловмисників, передусім бомжів, не вирішити негайно, то, за словами заступника міського голови Зіновія Фітеля, вона «перетвориться на пошесть», реально загрожуючи підготовці до осінньозимового сезону. Місцева влада навіть звернулася до іванофранківців із відозвою повідомляти по телефону швидкого реагування про підозрілих осіб, котрі вештаються біля підвалів та під’їздів.

Зухвалість крадіїв справді вражає: серед білого дня нечестивці винесли з будинків по вулицях Будівельників та Вовчинецькій 170 метрів чавунних труб, зруйнувавши тамтешні комунікації. На території ЖЕО2 лише впродовж двох останніх тижнів скоєно 20 крадіжок батарей опалення на сходових майданчиках багатоповерхівок. В одному з будинків ЖЕО8 злодії демонтували всю каналізаційну систему.

Проте правоохоронці запевняють, що крадіжки комунального майна перебувають у них на постійному контролі. Як повідомив на засіданні міськвиконкому заступник начальника міського відділу внутрішніх справ Андрій Прусак, оперативники вже встановили, що викрадення 170 метрів чавунних труб «простимулювала» власниця гаража по вулиці Софіївка, котра там обладнала нелегальний пункт прийому металобрухту. Щодо фігурантів цієї резонансної оборудки, за словами міліцейського керівника, буде порушено кримінальну справу. Інших злодіїв шукають.