А може, це шапка димить?

03.08.2010

Задимлення в Києві свідчить про некомпетентність української влади, а також викликає сумніви щодо спроможності уряду запобігти техногенним та природним катастрофам. Про це заявила партія «Наша Україна», коментуючи пожежі, які палали під самою столицею.

«У критичній ситуації МНС виявився абсолютно безпорадним, — заявила «Наша Україна». — У вихідні дні в Київській області відразу в трьох районах почали горіти торфовища, але «надзвичайники» дізналися про це лише з публікацій ЗМІ. Більше того, на запитання журналіста одного зі столичних видань, чи буде щось робити МНС, йому відповіли, що нічого, бо, мовляв, нічого і не горить».

«НУ» пов’язує цю ситуацію, зокрема, з тим, що посада міністра з питань надзвичайних ситуацій залишається вакантною. «Нового міністра коаліція так і не спромоглася призначити, Президент «на морі», керівництво його адміністрації — у відпустках, а працювати, виявляється, просто нікому», — обурюється «НУ».

У чому проявилася робота Януковича останнім часом, то це в підписуванні законів. Зокрема, Віктор Федорович «освятив» закони про судоустрій та місцеві вибори. «Наша Україна» заявила про те, що Віктор Янукович поставив Україну під «вогонь критики» демократичної спільноти. «В України була унікальна можливість зберегти у світі свій імідж демократичної держави. Однак Віктор Янукович не скористався нею, підписавши закони про судоустрій та місцеві вибори. Таким чином, підписом глави держави були узаконені порушення чинної Конституції та загальновизнаних у світі принципів правосуддя», — заявила «НУ».

Партія вважає, що на виборах не буде реальної конкуренції, а в судах не слід сподіватися на справедливість. «Наша Україна» переконана, що неконституційні положення законів про місцеві вибори і судоустрій мають бути скасовані. В іншому разі можна буде поставити під сумнів результати виборів та судові рішення в Україні», — застерігає «НУ».