Золото «Нової хвилі» врятує бездомних собак

03.08.2010
Золото «Нової хвилі» врятує бездомних собак

Тетяна Ширко.

У неділю в Юрмалі завершився Міжнародний конкурс молодих виконавців естрадної пісні «Нова хвиля–2010», який проходив iз 27 липня по 1 серпня. Найкращою співачкою з 17 виконавців із 12 країн світу одноголосно вибрали Сону Шахгельдян із Вірменії. Усі судді дали їй по 11 балів, у результаті чого дівчина випередила лідерку перших днів конкурсу Тетяну Ширко з України на один бал та отримала 50 тисяч євро. Володарка срібла вважає, що музика — це не спорт, тому «всі, хто сюди приїхав — переможці». За день до завершення конкурсу за результатами Тетяна значно випереджала Сону, яка посідала третю сходинку. І лише в останній день, ніби змовившись, вірменку зробили переможницею. Вона співала від усієї душі пісню про любов рідною мовою, тоді як Ширко весь зал мало не заколисала ліричною «Исповедью любви». Мабуть, у цьому й була помилка Тетяни.

«Я не ображаюся. Я взагалі щаслива, що сюди потрапила», — каже Таня, підопічна продюсера Олега Чорного. Грошову винагороду у розмірі 30 тисяч євро 17–річна співачка з Костополя витратить на творчість. Уку Сувісте з Естонії з попереднього другого місця перемістився на третє. Заслужені 20 тисяч євро він теж вкладе у запис нових пісень і зйомки кліпів. А от Сона Шахгельдян зізналася DELFI, що частину грошей пожертвує на притулок для бездомних собак. «Я не хочу відпочивати, весь час працюватиму. Буду щось добре робити. Матиму перший сольний концерт. У мене є сили і я дуже впевнена у собі. Я хочу всьому світу показати свій голос, вірніше, щоб мене всюди чули. Я хотіла перемогти на цьому конкурсі і перемогла», — каже Сона.

Загалом так повелося на «Новій хвилі», що хтось із протеже продюсера Олега Чорного перемагає на конкурсі. Навесні не було сумніву, що це буде соліст Національної опери Іван Березовський. Про талант Тетяни перед «Новою хвилею» мало хто знав. Однак Іван у підсумку став восьмим. А «Пающіє труси», які обіцяли «всіх порвати», опинилися на передостанньому місці. У Юрмалі телеканал «МУЗ ТВ» пообіцяв дівчатам безкоштовно зняти кліп і транслювати його в ефірі не менше 100 разів.

Із Росії з трьох конкурсантів лише один Єгор Сесарєв із Санкт–Петербурга потрапив у десятку. Він посів сьоме місце, взяв приз глядацьких симпатій і завоював звання найсексуальнішого співака «Нової хвилі–2010».

 

ПРЯМА МОВА

Олег Чорний, продюсер Тетяни Ширко та Івана Березовського:

— Друге місце Тетяни Ширко я оцінюю як перемогу. Ми четвертий рік поспіль посідаємо другі місця. Якщо б від України поїхало кілька виконавців і хтось посів перше місце, а Таня — друге, це була б наша поразка. Те, що ми на один бал відстали від переможниці, це помилка суддів. Хтось із них встав не з тiєї ноги і подивився на конкурс по–іншому. Через півроку ми презентуємо програму Тані в Україні та Росії. Її перемога на цьому конкурсі дозволяє робити кар’єру в країнах СНД. В Юрмалі всі також були у захваті від Івана. Кажуть, такого гарного хлопця засудили. Але це не поразка, швидше репетиція перед «Євробаченням». Якщо Україна за нього проголосує, ми поїдемо в Німеччину. «Пающіє труси» теж мають непоганий результат, їхній кліп крутитимуть на всю Росію, а це теж своєрідна перемога.