НОВИНИ ПЛЮС

31.07.2010

Узбеки виграли суд проти України

Європейський суд з прав людини заборонив українській владі екстрадувати чотирьох заарештованих на вимогу Узбекистану громадян цієї країни, які просили в Україні політичного притулку. Наступним кроком буде детальний розгляд справи іноземців у суді, а до цього часу Європейський суд просить український уряд надати коментарі щодо їхньої не екстрадиції. На батьківщині, переконують затримані, їх переслідують за політичні переконання. В Україні утікачі просили надати їм статус біженця, утім їхнє прохання і досі не розглянуто.

Горілка і сигарети знову подорожчають

Кабінет Міністрів має намір знову підняти ставку акцизного збору на алкогольні й тютюнові вироби з наступного року майже на 7 відсотків, що автоматично збільшить вартість горілки, сигарет і міцного вина. Як повідомляє газета «Коммєрсант–Україна», специфічна ставка на сигарети з фільтром зросте з 90 до 96,21 гривні за тисячу штук, а без фільтра — з 40,25 до 43,03 гривні за тисячу штук. Окрім того, підвищення акцизу очікується на міцні вина — до 0,53 гривні за літр, а також на спирт — з 34 до 36,35 гривні за літр стовідсоткового спирту.

Україна в аваріях

Внаслідок зіткнення на 7–му кілометрі автодороги Севастополь–Інкерман мікроавтобуса Mercedes–Benz, який рухався в напрямку Севастополя, і автобуса MAN, дев’ятеро пасажирів з тілесними ушкодженнями потрапили до лікарні. Водночас на Тернопільщині в місті Бучач унаслідок зіткнення легковика із мікроавтобусом загинув 37–річний чоловік — водій легковика. Ще двох потерпілих із важкими травмами доправили до Бучацької райлікарні.

Самогубство офіцера

У Чернігівській області позавчора застрелився майор Г. — заступник начальника штабу танкової бригади 1–ї окремої танкової бригади 8–го армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ. За повідомленням агенції УНІАН, він був сином генерала, який свого часу обіймав високу посаду в Північному оперативному командуванні. В офіцера залишилися дружина та малолітня дитина. Ведеться розслідування.

У Києві звільнили начальника метро?

В. о. голови Київської міськдержадміністрації Олександр Попов звільнив директора КП «Київський Метрополітен» Петра Мірошникова. Як повідомляє «Інтерфакс» із посиланням на свої джерела в метрополітені, Попов має намір звільнити і керівника КП «Київпастранс» Миколу Ламбуцького. Водночас у прес–службі метро повідомили, що їм невідомо про звільнення Мірошникова, оскільки він офіційно перебуває у відпустці.

Київ винен мільярди

Неефективна робота команди мера Леоніда Черновецького призвела до того, що борг столиці та її комунальних підприємств становить 10—12 мільярдів гривень, повідомив в.о. голови Київміськдержадміністрації Олександр Попов. Однак він висловив упевненість, що нова команда зможе стабілізувати ситуацію: «Маємо бюджет Києва 19,9 мільярда гривень. А зовнішній борг нині вже становить 8 мільярдів. Утім, переконаний, ми нормально увійдемо в опалювальний сезон».

Хабар на Київщині

Прокуратура столиці порушила кримінальну справу за фактом отримання головою сільради Васильківського району і головою земельної комісії іншої сільради цього ж району хабара в розмірі 1,2 мільйона гривень. За попередньою версією, обидва затриманих вимагали й отримали хабар за виділення земельної ділянки розміром 7,5 гектара.

У справі Омельченка поставили крапку

Як повідомляє «Газета по–київськи», прокуратура Києва погодилася з рішенням Голосіївського райуправління міліції, яке не знайшло складу злочину в діях колишнього мера столиці Олександра Омельченка під час дорожньо–транспортної пригоди на виїзді з села Чапаївка. Нагадаємо, тоді Омельченко, перебуваючи на кермом автомобіля, на смерть збив пішохода Олександра Карпинського. Спершу за фактом ДТП було порушено кримінальну справу.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>