І «башмак» не допоміг

І «башмак» не допоміг

У четвер вранці в Одесі на розі вулиць Балківської і Маловського зійшов із рейок і перекинувся трамвай маршруту №15. При цьому вагон розчавив автомобіль «Таврія», водій якого загинув на місці. Як поінформували «УМ» у відділі зв’язків із громадськістю Одеського міського управління Державтоінспекції, коли рятувальники підняли трамвай, водій автомобіля вже загинув від травм.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Хворі» гроші

«Хворі» гроші

Столичні правоохоронці і далі трусять «молоду команду» мера Черновецького: після арешту одного із заступників гендиректора «Київпастрансу» затримали начальника Головного управління охорони здоров’я Києва Людмилу Качурову. Деякі ЗМІ зазначають: нині Качурова перебуває у психіатричній клініці (вона, мовляв, лікувалася там уже і раніше). Однак керівник прес–служби столичної міліції Володимир Поліщук у коментарі «УМ» спростував ці чутки: «Після затримання Людмила Качурова поскаржилася на тиск, її відвезли в лікарню швидкої допомоги, там вона й перебуває під охороною».

«Президент сказав, що наведе порядок»

«Президент сказав, що наведе порядок»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Це світова практика — увічнювати видатних людей нації у портретах. У центрі столиці України, на Європейській площі, у будівлі, що має назву Український дім, — найкраще місце для такої експозиції, — вважає ініціатор портретної галереї «Українці у світі» Петро Ющенко. — Он у фондах Лондонської картинної галереї — 160 тисяч портретів знаних британців, а в постійній експозиції — 11 тисяч полотен».

Бомба в Запоріжжі — «новий підпал рейхстагу»?

Бомба в Запоріжжі — «новий підпал рейхстагу»?

Близько 17:00 середи в запорізькому храмі Української православної церкви Московського патріархату (район Малого ринку) пролунав вибух. Від потужної вибухової хвилі постраждало не тільки приміщення церкви, а й люди. Як інформує Центр зв’язків із громадськістю Головного управління МВС України в Запорізькій області, на той момент у соборі перебували п’ятнадцять осіб (з огляду на спеку, на літургію прийшло незвично мало людей). Дев’ятьох із них доправили до Центру екстремальної медицини, трьох — у дуже важкому стані. На жаль, того ж дня на операційному столі померла найстарша з потерпілих — 80–річна монашка Людмила (в миру — Марія Михайлівна Донець).

Універмаг стане маркетом?

Універмаг стане маркетом?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Один із найвідоміших торговельних центрів Києва — Центральний універмаг — пішов із молотка. Днями на аукціоні Фонд державного майна продав майже 40% акцій ЦУМу столичній компанії «Київ–дилер». За пакет акцій ЦУМу вона виклала понад 89 мільйонів гривень. Фонд держмайна назвав аукціон успішним. Як повідомляється на сайті Фонду, при номінальній вартості акції 1,05 грн. ціна купівлі становила 3,65 грн.

Горить вогонь зеленого багаття

Горить вогонь зеленого багаття

Пожежа у Піщаному лісництві Новоайдарського державного лісомисливського господарства спалахнула 28 липня о 12.35. За словами очевидців, вогонь сунув на село Щедрищеве з боку Сіверськодонецька. Уже за кілька годин вогонь поширився на площі 160 гектарів, а потім перекинувся далі — у Кремінський район, де пожежа охопила ще 60 га лісу. Для боротьби з вогняною стихією мобілізували 36 одиниць спеціальної техніки та 300 співробітників МНС із Сіверськодонецька, Лисичанська, Рубіжного, Кремінної, а також сили і засоби Луганського обласного лісового господарства. Згодом до них приєдналися загони підрозділів МНС Донецької та Харківської областей і 259 співробітників МВС, у тому числі курсанти Луганського університету внутрішніх справ імені Дідоренка. У Кремінському районі на допомогу рятувальникам прийшли 150 місцевих мешканців із лопатами. Гасили пожежу й з гелікоптерів.

Як рокери пивом Русь хрестили

Як рокери пивом Русь хрестили

По дорозі від метро «Арсенальна» до Лаври групами тягнулися представники неформальних рухів із довгим волоссям, сережками і в чорному одязі. Біля стін Києво–Печерської лаври Українська православна церква Московського патріархату 28 липня святкувала День Хрещення Русі масштабним рок–концертом. Виступи гуртів «Бумбокс», «Брати Карамазови» та «Воскресіння» заманювали молодь, та вражав зовсім не склад виконавців. Помпезність святкування перевершувала всі можливі публічні дійства, разом узяті. Сцену монтувала та сама команда, яка працювала з Полом Маккартні: звук приголомшував своєю якістю. Велетенський екран, перфектне відео. У партері всі чемні й чистенькі. І не тому, що багато вибраних. Зі Співочого поля йшла пряма трансляція на Першому національному телеканалі і радіо «Ера», тож картинка мала бути найвищого рівня, ніяких п’яних облич і середніх пальців, що доволі часто спостерігалося за два кроки від партера.

Всі статті рубрики