РАХУНКОВА ПАЛАТА

23.07.2010

238,3 мільярда гривень

становить державний борг України станом на 1 червня цього року. За словами голови Держказначейства Сергія Харченка, з них 110,2 мільярда гривень — внутрішній борг, а 128,1 мільярда — зовнішній. Харченко також уточнив, що впродовж I півріччя на погашення держборгу із загального фонду Державного бюджету направлено майже 12 мільярдів гривень: 10,54 млрд. грн. на погашення внутрішнього і 1,429 млрд. грн. — зовнішнього боргів.

 

437 мільйонів євро

планує витратити на підготовку столиці до цьогорічної зими столична влада. Із них 255,3 мільйона гривень становитимуть кошти з міського бюджету, ще 182 мільйони — власні кошти енергокомпаній. Також, повідомив заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, на ремонт житлового фонду столиці влада планує спрямувати 100 мільйонів гривень, щоб утеплити приблизно 250 будинків. Ще 11 мільйонів гривень витратять на реконструкцію теплових мереж.

 

9 мільйонів пенсіонерів

зможуть оформити житлові субсидії, не виходячи з дому, пообіцяв міністр праці та соціальної політики Василь Надрага. За його словами, відомство вже розробило план спрощених заяв та декларацій, які розішлють поштою. У кожному конверті пенсіонер отримає зразок і бланк заяви, а також зразок і бланк декларації про доходи. Окрім того, повідомив Надрага, якщо раніше заява на субсидію займала дві сторінки, то нині вона складається з чотирьох пунктів.

 

120 тисяч новонароджених

з’явилися на світ в Україні впродовж квітня–червня цього року, що на 15 відсотків більше, ніж за аналогічний період минулого року. Згідно з даними Міністерства юстиції, народжуваність перевищила смертність на Закарпатті (16%), у Києві (14%), а також Рівненській (12%) і Волинській (5%) областях. Хоча в цілому, зазначив очільник Мін’юсту Олександр Лавринович, впродовж I півріччя поточного року в середньому по державі смертність уже перевищила народжуваність на 34 відсотки.

 

3 тисячі військовослужбовців

упродовж останніх десяти років закінчили курси перепідготовки за програмами НАТО з метою соціальної адаптації до цивільного життя після закінчення служби в армії. Як повідомив голова Економічного департаменту НАТО з питань безпеки та оборони Майкл Гоул під час презентації документального фільму «Життя після служби», присвяченого наданню українським військовим допомоги з боку Північноатлантичного альянсу, майже 70 відсотків тих, хто пройшов таку програму перепідготовки при НАТО, були успішно працевлаштовані після звільнення з ЗСУ.

 

1 200 євро

становить щомісячний дохід жінок зі світлим волоссям після відрахування усіх податків, тоді як брюнетки заробляють не більше 1120, а рудоволосі — 1070 євро, свідчить опитування, проведене британським інтернет–ресурсом The Motley Fool. Таким чином дослідники дійшли висновку, що світловолосі жінки значно успішніші за своїх візаві з іншим кольо­ром волосся. Опитування також встановило, що блондинки значно легковажніші й можуть не поскупитися і витратити більше 300 євро на різноманітні дрібнички — такі як сумочки, взуття чи цукерки.

 

85,2 відсотка українців

вважають, що підвищення тарифів на газ для населення суттєво позначиться на їхньому сімейному бюджеті. Тому значна частина опитаних Інститутом імені Горшеніна припускають, що матимуть труднощі з оплатою послуг житлово–комунального господарства за новими тарифами. І лише кожен восьмий респондент сподівається, що це майже не відобразиться на його матеріальному становищі.

 

29 відсотків білорусів

готові проголосувати за вступ їхньої держави до складу Росії на гіпотетичному референдумі, свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Незалежним інститутом соціально–економічних і політичних досліджень Білорусі. Якщо 10 років тому за таке об’єднання готові були віддати свої голоси більшість мешканців цієї країни, то наразі проти такого злиття виступили б принаймні 48,6 відсотка. При цьому, відзначають соціологи, значно зросла кількість тих, хто виступає за вступ до Євросоюзу, — до 36,4 відсотка.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>