Ще не президент, уже не депутат

Ще не президент, уже не депутат

Броніслав Коморовський, обраний минулої неділі президентом Польщі, вчора офіційно склав повноваження маршалка Сейму і депутатський мандат. Відтак Коморовський автоматично втратив статус виконувача обов’язків глави держави, який, згідно з Конституцією, перейшов до нього після трагічної загибелі в авіакатастрофі попереднього президента Леха Качинського.

Світанок нової ери

Світанок нової ери

Виготовлений у Швей­царії літак на сонячних батареях успішно здійснив перший у світі цілодобовий політ. Як повідомила «УМ» прес–служба «Сонячного імпульсу», за штурвалом перебував досвідчений 57–річний пілот–випробувач Андре Боршберг, який одночасно є співголовою цього проекту разом із дослідником Бертраном Піккаром. Маршрут польоту пролягав спочатку над Західною Швейцарією (так зване Швейцарське плато) та горами Юра, потім над озерами Тун і Невшатель і знову над західною частиною Швейцарських Альп. Приземлився «Імпульс» там, звідки стартував: на військовому аеродромі Пайєрн, що на північ від Лозанни.

Свободу «групі–52»!

Свободу «групі–52»!

Влада Куби погодилася випустити з–за ґрат 52 політичних в’язнів. П’ятеро з них уже на свободі, а решту мають звільнити впродовж наступних трьох–чотирьох місяців, повідомила у своєму комюніке Кубинська католицька церква. Як запевнив кубинський лідер Рауль Кастро, звільнені дисиденти зможуть залишити Кубу й разом із членами своїх родин виїхати до Іспанії, уряд якої вже заявив про готовність прийняти всіх кубинських в’язнів сумління.

«Махнемося» шпигунами?

«Махнемося» шпигунами?

В американсько–російському шпигунському скандалі — нові подробиці. Десятьох заарештованих у США осіб, яких підозрюють у шпигунській діяльності на користь Росії, перевезли з міст затримання до Нью–Йорка. Учора всі вони постали перед федеральним судом, щоб заслухати висунуті звинувачення. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, передусім шпигунів обвинувачують у відмиванні грошей та нелегальній конспіративній діяльності на території США на користь іноземного уряду. Одночасно у російській та міжнародній пресі з’явилися повідомлення про те, що США можуть погодитися не роздмухувати скандал, домовившись із Москвою про обмін «чудової десятки» на людей, які відбувають покарання в російських в’язницях за вироками про шпигунську діяльність на користь США.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики