Королева у Нью–Йорку

Королева у Нью–Йорку

Коли 1957 року 31–річна королева Британії Єлизавета ІІ вперше піднялася на трибуну Генеральної Асамблеї ООН, її уважно слухали представники 82 держав — членів Організації Об’єднаних Націй. За ці роки світ зазнав радикальних змін, у США змінилося 11 президентів, а до складу ООН увійшло ще 110 країн. І лише Її величність Єлизавета незмінно залишається на троні ось уже 58 років. Учора 84–річна королева — елегантна й сповнена власної гідності, як і 53 роки тому, знову виступала у Нью–Йорку перед учасниками Генасамблеї ООН. Вітаючи високу гостю, Генсек Організації Об’єднаних Націй Пан Кі Мун зазначив, що в теперішньому мінливому світі Єлизавета ІІ завжди залишалася «якорем нашого століття».

Смертельний Азов

Смертельний Азов

Азовське море вважається наймілкішим у світі. Але й воно може бути дуже небезпечним. Учора в Росії біля Єйської коси, неподалік кордону з Україною, сталася страшна трагедія: під час купання загинуло щонайменше шестеро людей. П’ятеро з них — учні московської школи №1065, три хлопчики і дві дівчинки, яким було 12 та 16 років. Ще одну дівчинку досі не знайшли. На порятунок своїх підопічних, які відпочивали в краснодарському дитячому таборі «Азов», кинувся 27–річний вихователь, але йому нічого не вдалося зробити — він теж потонув.

Диригент і хлопчики

Диригент і хлопчики

Прокуратура Таїланду висунула відомому російському піаністу, диригентові Російського національного оркестру Михайлові Плетньову звинувачення у зґвалтуванні неповнолітнього. Як повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс», росіянина заарештували в понеділок, але після внесення грошової застави в розмірі 300 тисяч батів (9 тисяч у доларовому еквіваленті) звільнили з–під варти і перевели під домашній арешт. А вчора суд на прохання обвинуваченого та консульства РФ за додаткові 300 тисяч дозволив Плетньову залишити країну і поїхати з оркестром у світове турне. За умови, що 18 липня підсудний повернеться і знову постане перед служителями таїландської Феміди.

Сонячні Штати Америки

Сонячні Штати Америки

Президент США Барак Обама у своєму щотижневому радіозверненні поінформував американський народ, що його адміністрація виділить два мільярди доларів на будівництво нових сонячних електростанцій. Як повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс», глава Білого дому наголосив, що завдяки цій інвестиції буде створено тисячі нових робочих місць, збільшиться видобуток енергії з відновних джерел та поліпшиться стан довкілля.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики