«Квартирне питання» для картин

«Квартирне питання» для картин

Відтепер в Українському домі вже не можна відвідати портретну експозицію «Українці у світі» — галерею, створену Всеукраїнським об’єднанням «За Помісну Україну!». Його голова та автор проекту, народний депутат Петро Ющенко розповів «УМ», що повідомлення про виселення від дирекції Українського дому (а належить він Державному управлінню справами) надійшло днями в офіційному листі. «Ми законослухняні громадяни, тож одразу почали згортати експозицію, — каже Петро Ющенко. — Висновок один: комусь не подобається наша галерея...»

Перемога над Перемогою

Перемога над Перемогою

Відтепер у травні на Львівщині «парадів під гармошку» не буде — львівські депутати відкинули протест прокуратури, отож наступного року в області відбуватимуться тільки жалобні урочистості. За це рішення одностайно проголосували всі присутні в залі депутати, а їх назбиралося аж 80. Таким чином народні обранці були безкомпромісними у боротьбі з використанням на території області комуністичної символіки та у питанні відмови від терміна «Велика Вітчизняна війна» на користь загальновживаного у світі терміна «Друга світова». Тож 8—9 травня галичани відзначатимуть Дні пам’яті жертв Другої світової війни.

На петрівку — до Петра

На петрівку — до Петра

Із благословення єпископа Коломийсько–Чернівецької єпархії Миколая Сімкайла, з 3 по 18 липня в місті над Прутом перебуватимуть привезені з Риму мощі апостола Петра, названого Ісусом Христом «каменем, на якому буде збудована Церква». Спершу для молитовного поклоніння їх виставили в коломийському Кафедральному соборі Христового Преображення, а 12 липня, в День апостолів Петра та Павла, позолочену скриньку з християнською реліквією перенесуть у собор святого архістратига Михаїла.

«Розпродаж лікарень. Дорого»

«Розпродаж лікарень. Дорого»

Учора пацієнти лікарні для хворих на ВІЛ/СНІД удались до радикального протесту проти закриття їхнього медичного закладу, що розташований біля Києво–Печерської лаври. ВІЛ–позитивні українці полягали на матрацах із крапельницями просто під вікнами Кабінету Міністрів, аби достукатись до сумління урядовців. «Наш протест — проти закриття лікарні й фактично виселення хворих на вулицю», — повідомила прес–секретар Всеукраїнської мережі ВІЛ–позитивних Ганна Грекова.

От і пришвартувався!

От і пришвартувався!

Надзвичайна пригода сталася у вівторок у другій половині дня. Прогулянковий теплохід «Саманта Сміт», який належить Ялтинському торговельному порту, врізався в причал. Як розповіли «УМ» у прес–службі кримського управління МНС, зіткнення було невідворотним, адже раптово «вийшов із ладу двигун реверсу заднього ходу». Найстрашніше те, що в цей час теплохід був ущерть заповнений людьми — на борту перебувало 140 осіб, із них 3 члени екіпажу і 137 пасажирів. Відтак не обійшлось без травм — просто з теплохода «швидка» забрала 22–річну мешканку Ялти.

Тая суддя

Тая суддя

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Цьогоріч для одного з найпопулярніших заходів у Східній Європі, «Слов’янського базару», котрий відбуватиметься з 9 до 17 липня в білоруському місті Вітебськ на берегах річки Двина, число «19» стало знаковим. Адже фестиваль мистецтв проходить удев’ятнадцяте. У міжнародному конкурсі естрадної пісні за гран–прі боротимуться 19 учасників із 19 країн. У межах «Слов’янського базару» заплановано 70 проектів на 16 фестивальних майданчиках — конкурс виконавців естрадної пісні «Вітебськ–2010», дитячий музичний конкурс, Дні майстрів мистецтв країн–учасниць, художні виставки, театральні вистави та кінопокази.

«Роксолана» — це так неромантично

«Роксолана» — це так неромантично

Операцію зі звільнення проводила міліція Київської області разом із посольством України в Індонезії, Міжнародною організацією міграції та українським бюро Інтерполу. За два тижні вдалося викрити й затримати двох жінок з України та чоловіка з Узбекистану, які запрошували дівчат віком до 22 років до столиці Індонезії Джакарти нібито щоб працювати фотомоделями. 17 українських дівчат визволили і доправили додому.

«Червоні ліхтарі» офіціанток

«Червоні ліхтарі» офіціанток

45–річного сумчанина, який приїхав до Конотопа, щоб змусити юну знайому дотриматися попередньої угоди і поїхати на роботу офіціанткою до Іспанії, правоохоронці затримали безпосередньо на вулицях міста. Обіцяна платня мала складати сто євро за добу! Такий стабільний заробіток і те, що документи «вербувальник» пообіцяв оформити сам і швидко, спокусили дівчину.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики