Продавала мати сина

07.07.2010

Пачка грошей із бажаними тридцятьма тисячами вже була у руках задоволеної вдалою оборудкою 46–річної матері, коли її щастя затьмарили правоохоронці. Напередодні оперативникам стало відомо, що мешканка одного з прикарпатських селищ шукає в обласному центрі Прикарпаття покупця на власного 10–річного сина, аби віддати його на жебракування до Польщі. Жінка всіляко вихваляла свій «живий товар». Мовляв, хто його придбає, не пошкодує, бо син — чемний і працьовитий, уміє дуже жалісливо просити милостиню.

Як з’ясувалося згодом, мати аніскільки не перебільшувала жебрацький хист Степанка, котрий після невдалої операції купівлі–продажу потрапив в Івано–Франківський дитячий притулок. «За день я можу напросити 300 і більше гривень, — похвалився хлопець «УМ». — Гроші мама витрачала на їжу та одяг. Нещодавно купила мені кросівки за 60 гривень. У нас у сім’ї, крім мене, ще троє молодший дітей. Ми навчаємося в Печеніжинській школі–інтернаті. Двоє старших живуть окремо. Один брат потрапив у тюрму».

За версією Степанка, мама, котра теж має тюремний стаж, зовсім не збиралася його продавати назавжди. Після отримання грошей хлопець, за її настановою, повинен був утекти від покупця і повернутися додому. Наразі триває слідство.