За Шухевичем — Закон

За Шухевичем — Закон

Учора в столичному Вищому адміністративному суді розглядали касаційну скаргу на рішення Донецького апеляційного суду у «справі» Романа Шухевича. Утім розгляд довелося зупинити. Виявилося, що висновок про «позбавлення» Романа Шухевича звання «Герой України» став не першим рішенням Донецького адміністративного суду з цього питання. Адже у травні 2009 року цей же суд відмовив у такому ж позові тому ж таки Володимиру Оленцевичу, чий позов нині задовольнили і оскаржують у Києві. Виглядає заплутано? Насправді ж просто: справа, в якій уже раз відмовлено, не підлягає повторному розгляду. Отже, рішення Донецького суду у квітні 2010 – го є незаконним.

11 друзів Панчака

11 друзів Панчака

4,5 мільйона фунтів стерлінгів — саме стільки грошей британських платників податків розтринькали українські та польські іммігранти на розкішний відпочинок на Карибських островах, дорогі автомобілі («Порше Каєн», «БМВ Х5») та дівчат за викликом. 27 – річний ватажок шахраїв, українець Володимир Панчак і його посібники займались справжнім окозамилюванням британських податківців: вони подавали заяви на повернення буцімто переплачених податків від імені вигаданих робітників – мігрантів. Гроші від 1000 до 98000 фунтів стерлінгів повертали на інтернетні банківські рахунки, відкриті за підробними документами. Як повідомляє Бі – Бі – Сі з посиланням на британську пресу, аби переконати податківців у тому, що заяви на повернення податків були справжніми, іммігранти зареєстрували кілька неіснуючих будівельних компаній.

Гіркий Горький

Гіркий Горький

У місті знову почалися арешти. Цього разу правоохоронці затримали п’ятьох активістів «Зеленого фронту», які перешкоджали роботі важкої техніки у місці прокладання горезвісної дороги. Один із затриманих буквально кинувся під колеса КАМАЗу, після чого співробітники компанії «Паркінг+» викликали правоохоронців. Ті затримали шістьох молодих людей, але одного з них невдовзі відпустили. Як і чотирнадцятьом попереднім учасникам акції спротиву, які в різний час пережили затримання та суд, їм інкримінують статтю про злісну непокору владі.

Прийшла вода — прийшла біда

Прийшла вода — прийшла біда

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У ніч із понеділка на вівторок шквальний вітер залишив без електропостачання 61 населений пункт. Унаслідок спрацювання автоматичного захисту ліній електропередач, повідомляє Міністерство з питань надзвичайних ситуацій, лише на Полтавщині без світла залишилися 26 населених пунктів. «Темрява» охопила також села і містечка Київської (14), Житомирської (12), Чернігівської (7) і Донецької (2) областей.

«Синдром» набутої байдужості

«Синдром» набутої байдужості

Кабінет Міністрів зобов’язав лікарні клініки Інституту епідеміології та інфекційних захворювань імені Громашевського до 16 липня звільнити займані приміщення. При цьому в урядовому документі немає жодного слова, куди саме медики повинні переселитися, тож лікарня може опинитися на вулиці. «За нашою інформацією, там хочуть влаштувати готель для поважних гостей Лаври. Люди, які спочиватимуть на м’якеньких ліжечках, тим самим заберуть життя тисяч хворих на СНІД. Сьогодні ж Україна переживає таку епідемію смертельної недуги, що такі спеціалізовані лікарні треба не закривати, а навпаки — відкривати додаткові», — розказав «УМ» Дмитро Шерембей, директор відділу комунікації «Мережа людей», хворих на ВІЛ/СНІД. Сьогодні «Мережа» обіцяє з матрацами влаштувати мітинг під стінами Кабінету Міністрів.

Поганське й християнське

Поганське й християнське

Минулої ночі по всій Україні палали купальські вогнища, а річками пливли дівочі вінки з запаленими свічечками. Це прадавнє свято, яке прийшло до нас ще з язичницьких часів, як не намагалася побороти церква, виявилося напрочуд живучим.

Помер Віктор Скопенко

Помер Віктор Скопенко

Віктор Васильович помер 5 липня, о 4:00 ранку, після тяжкої і тривалої хвороби. Про цю втрату повідомили в ректораті Київського національного університету імені Шевченка. Обіймаючи посаду ректора головного ВНЗ країни з 1985 по 2008 рік, Віктор Скопенко був також доктором хімічних наук, професором, академіком НАН України і АПН України, Героєм України, почесним доктором Ягеллонського, Братиславського, Московського, Чернівецького і Таврійського університетів, заслуженим діячем науки і техніки, лауреатом Державних премій у галузі науки і техніки.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики