Хотіли відпочити після тестів

23.06.2010

«Четверо хлопців загальноосвітньої школи №5 після написання тестів пішли рятуватися від спеки біля води в затопленому гранітному кар’єрі «Карпівський». На жаль, не всі вони однаково добре вміли плавати. Тож один із друзів попросив свого старшого товариша підстрахувати його. Доки той плавав, його приятель неподалік уважно спостерігав за ним. Проте цей заплив став фатальним для обох», — розповідають «УМ» у прес–службі Головного управління МНС у Черкаській області.

За словами рятувальників, хлопці потрапили в зону холодної води, що йшла від донних джерел на дні кар’єру. Від переляку та паніки той, що погано плавав, почав тонути. Йому на допомогу одразу кинувся інший. Але він хоч і добре плавав, та не мав навичок порятунку на воді. Тож не зумів правильно підпливти до потопаючого, і той намертво обхопив свого рятувальника. Хлопці почали тонути разом. Двоє інших їхніх товаришів були наскільки шоковані трагедією, що сталася на їхніх очах, що не мали сил пірнути на допомогу.

Тіла Вадима та Артема рятувальники Черкаської обласної комунальної аварійно–рятувальної служби підняли з глибини 18 метрів на відстані п’ятнадцяти метрів від берега. Один із хлопців був єдиною дитиною в сім’ї. Обидва мріяли стати студентами...