Манка на воді та купа недопалків

23.06.2010

Кіровоградським медикам довелося буквально рятувати новонародженого хлопчика від власної матері. Адже 22–річна мешканка обласного центру довела свого одномісячного сина до фізичного виснаження!

Немовля виявили працівники міліції та соціальної служби у справах дітей під час оперативно–профілактичних відпрацювань. Малюк потребував негайної медичної допомоги, адже, на думку лікарів, бодай ще один тиждень, проведений у таких умовах, міг коштувати немовляті життя.

Свої перші тижні хлопчик провів у прокуреній кімнаті й спав на брудній білизні. Усе тільце дитини покривали попрілості — свідчення того, що немовля дуже рідко купали й перевдягали. Просто поруч із ліжком, де спала дитина, виявили попільничку з недопалками. Міліціонери припускають, що мати палила, не виходячи з кімнати, змушуючи свого сина дихати тютюновим димом. Годували хлопчика відвареною на воді манкою. Через таке «харчування» маля значно втратило у вазі. Дільничний лікар, яка оглядала дитину, негайно видала направлення для госпіталізації хлопчика в обласну дитячу лікарню.

Це вже не перший випадок, коли 22–річну жінку звинувачують у материнському недбальстві. Так, два роки тому суд постановив забрати в неї ж за невиконання батьківських обов’язків доньку. Із молодшою дитиною може статися те саме, кажуть у міліції, якщо мати не візьметься за розум. Поки що через невиконання батьківських обов’язків стосовно жінки складено адміністративний протокол. Її син проходить курс лікування.

Загалом, як повідомляють у відділі зв’язків із громадськістю обласного Управління МВС, із початку року на Кіровоградщині позбавили батьківських прав більш як 60 осіб.

Маргарита ДИМИТРОВА