РАХУНКОВА ПАЛАТА

18.06.2010

1 мільярд гривень

спрямує цього року на оновлення електротранспорту в містах, які прийматимуть Євро–2012, Міністерство з питань житлово–комунального господарства. Отже, планують урядовці, в усіх чотирьох містах електротранспорт буде оновлено на 100 відсотків. Чиновники також зазначають, що пропозиції з модернізації рухомого складу будуть готові вже через кілька тижнів. А загалом на ці потреби до 2012 року уряд планує виділити ще 1 мільярд гривень.

5 мільйонів євро

допомоги надасть Європейська комісія біженцям із Киргизстану. Як повідомив представник Єврокомісії Ферран Тарраделлас Еспуні, гроші використають передусім на надання медичної допомоги, закупівлю продовольства, питної води та притулок біженцям, які постраждали внаслідок етнічного конфлікту між представниками киргизької та узбецької спільнот. Раніше Єврокомісія ухвалила рішення направити до Киргизії експерта з гуманітарних питань.

5 мільйонів гривень

виділив Кабінет Міністрів Міністерству з питань надзвичайних ситуацій для допомоги Угорщині, яка потерпає від повеней, у боротьбі зі стихією. Як повідомив очільник МНС Нестор Шуфрич, гроші виділено на виконання двосторонніх угод, укладених між Республікою Угорщина і нашою державою. Шуфрич також додав, що на сьогодні Україна передала своїм сусідам 600 тисяч мішків із піском для берегоукріплення річок, де є загроза підняття рівня води.

3,3 мільйона гривень

виділили депутати міської ради Івано–Франківська на профілактику ВІЛ–інфекції, лікування, догляд і підтримку ВІЛ–інфікованих та хворих на СНІД у 2009—2013 роках. Гроші, зокрема, використають на інфекційний контроль у закладах охорони здоров’я, підготовку педагогічних працівників з питань профілактики смертельної недуги, запровадження у школах факультативного курсу для молоді «Профілактика ВІЛ–інфекції/СНІДУ», швидкі тести для обстеження жінок під час пологів, медичні вироби одноразового використання і вільний доступ до консультацій і безоплатної перевірки на ВІЛ.

1,5 мільйона євро

виділить нашій державі на реалізацію програми Ради Європи з посилення демократії Шведське агентство міжнародного розвитку SIDA впродовж 2010—2012 років. Зокрема, пріоритетними напрямами фінансування мають стати розвиток національного законодавства з питань реформування місцевого самоврядування, оптимізація системи адміністративно–територіального устрою і розмежування повноважень між органами місцевого самоврядування та органами державної влади відповідно до Європейської Хартії місцевого самоврядування.

141 тисяча абітурієнтів

не прийшли на тести Зовнішнього незалежного оцінювання, повідомляє Громадянська мережа «Опора». А загальна неявка на пункти тестування становить 14,8 відсотка, що на 4,8% перевищує минулорічний показник. Окрім того, зазначають в «Опорі», були зафіксовані непоодинокі випадки користування абітурієнтами шпаргалками і телефонами. Роботи таких вступників були анульовані. Пройти тестування знову вони зможуть лише через рік.

149 доріг

капітально відремонтують у Харкові в рамках підготовки до Євро–2012, згідно з новою програмою підготовки міста до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу. Як повідомив директор Департаменту міськради з питань сім’ї, молоді та спорту міста Віктор Христоєв, нову програму оновлення дорожнього покриття депутати міськради планують затвердити 23 червня. А загалом, за його словами, програма передбачає поділ реконструкції доріг на три категорії: ремонт доріг по периметру обласного спортивного комплексу «Металіст», в’їзні дороги в місто і дороги, що з’єднують інфраструктурні об’єкти Харкова.

29 відсотків

зростання виробництва агропромислового комплексу в Україні прогнозують міжнародні експерти впродовж найближчих десяти років. Окрім нашої держави, ідеться у доповіді ООН і Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), найближча десятирічка принесе прорив у розвитку АПК в таких країнах, як Бразилія, Росія, Індія та Китай. Загалом західні експерти очікують розвиток сільського господарства на 22 відсотки в усьому світі, окрім Західної Європи, де цей показник залишиться на тому рівні, що і нині.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>