Повернення «безликих»

Повернення «безликих»

Кабінет Міністрів тимчасово дозволив друкувати закордонні паспорти «без лиця» — бланки, в які фотокартку вклеюють, а не друкують, як у паспортах нового зразка. Старих паспортів зразка 1994 року на держпідприємстві «Поліграфкомбінат «Україна» з виготовлення цінних паперів» мають надрукувати 50 тисяч. Для цього до 15 липня призупинено деякі норми законодавства, які з 2007 року забороняють випуск «безликих» паспортів для виїзду за кордон.

«Чистки» на УТ–1: перезавантаження

«Чистки» на УТ–1: перезавантаження

«Прошу дати згоду на звільнення у зв’язку зі змінами в організації виробництва та праці працівників НТКУ як таких, які мають більш низьку кваліфікацію та/або продуктивність праці». Із такою заявою звернувся до профспілкової організації Національної телекомпанії України її президент Єгор Бенкендорф. Нагадаємо, екс–продюсера телеканалу «Інтер» було призначено очільником НТКУ 17 березня. Наприкінці квітня новий президент виробив план змін організації виробництва і праці, однією з ключових реформ якого було скорочення штату працівників. А днями з’явився і список потенційних жертв реорганізації, у якому зазначено 93 прізвища (загалом у НТКУ працює 1800 осіб). Тепер справа за профспілкою, яка до 5 липня має розглянути пропозиції президента.

Суд міліції не указ

Суд міліції не указ

Такого, щоб звільненого з–під варти міліція затримала одразу після виходу із зали суду, в Луцьку ще не було. Більше того: правоохоронці застосували спецзасоби проти людей, які приїхали з Ратнівського району підтримати керівника свого сільськогосподарського підприємства, якого підозрюють у фінансових махінаціях.

Окупанти і месники

Окупанти і месники

Шевченківський районний суд Києва визнав заступника голови ВО «Свобода» Андрія Мохника винним у порушенні правил проведення масових заходів. Відомий націоналіст «проштрафився» тим, що 27 квітня, в день підписання сумнозвісних «харківських угод» між президентами України і Росії, провів колону «Свободи» «неправильним» маршрутом. Тоді в парку Шевченка затримали голову тернопільського осередку організації — Олексія Кайду. Кілька тисяч «свободівців» пройшлися колоною до Главку МВС і добилися, щоб його відпустили.

«Язиком» по екрану

«Язиком» по екрану

Після того як Верховна Рада України не змогла скасувати обов’язковий дубляж іноземних фільмів українською мовою, у Верховній Раді Криму знайшли інший спосіб повернути в кінозали «вєлікій могучій». Кримські парламентарії звернулися до Конституційного Суду з проханням роз’яснити, чи передбачає закон про кінематографію показ у кінотеатрах фільмів не тільки державною українською, а й мовами національних меншин.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики