Усе, що нажите проповідями...

Усе, що нажите проповідями...

Усе рухоме та нерухоме майно (машини і будинки) головного фігуранта справи фінансової піраміди «Кінгс кепітал», пастора «Посольства Божого» Сандея Аделаджі, заарештовано. За словами старшого слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління МВС полковника Сергія Шуваєва, під арештом перебуває майно обвинувачених у шахрайстві в особливо великих розмірах, а це і гроші в банках, і цінні папери, і будівлі, і земельні ділянки, повідомляє ТСН.

Професія — рабовласник

Професія — рабовласник

Ще один рабовласницький скандал за участі наших співвітчизників спалахнув у Чеській Республіці. Суд в Усті–над–Лабем засудив трьох громадян України за те, що ті з березня 2008 до лютого 2009 року тримали фактично у рабстві два десятки болгарських та румунських заробітчан, били їх, погрожували розправою і змушували безкоштовно працювати до сімнадцяти годин на добу. Суддя Каміла Ельсніцова кваліфікувала ці дії як торгівлю людьми. І хоча за цей злочин у Чехії загрожує до 15 років позбавлення волі, всі троє добровільним зізнанням пом’якшили собі вердикт: Володимир Дубленич та Василь Бенца отримали по сім років в’язниці, а їхній товариш Михайло Завадський — п’ять років.

Що, студенте, докатався?

Що, студенте, докатався?

Уже до кінця року Міністерство освіти спільно з Міністерством транспорту планує запровадити електронний облік проїзду студентів у метро і на залізничному транспорті. Про цю чергову ініціативу «свого» відомства заявив міністр освіти Дмитро Табачник, пояснивши, що планується з цією метою запровадити спеціальний електронний чіп. «Це дасть змогу відстежувати кількість поїздок, оскільки весь час Мінтранс подає різні дані. Кажуть, що студенти багато їздять, і це дорого коштує, — пояснює міністр освіти. — Я не можу це ні спростувати, ні підтвердити, а це все відшкодовує державний бюджет. Якщо завести в єдину електронну систему цей чіп, то ми абсолютно чітко скажемо, що студент такий–то їздив до батьків у Вінницю кілька разів, і це буде абсолютно прозоро».

У гостях у «Древляндії»

У гостях у «Древляндії»

Щорічний фестиваль дерев’яної скульптури «Древляндія», котрий у Черкасах традиційно проходить улітку в парку «Перемога», набуває популярності не лише в області та в Україні, а й за кордоном. Цього року на фестивалі, участь у якому взяли 13 скульпторів із різних регіонів нашої держави, побували гості та туристи з Польщі, Італії, Словенії і країн Азії.

«Союз» тисне владу

«Союз» тисне владу

Заступник міського голови Одеси Вахтанг Убірія, який намагався звільнити полігон побутових відходів від рейдерів із фірми «Союз», що належить лідеру партії «Родіна» Ігорю Маркову, тепер перебуває під пильним наглядом міліціянтів. Як розповіли «УМ» в управлінні МВС в Одеській області, це пов’язано з порушенням кримінальної справи проти Убірії, який у перепалці з бритоголовими молодчиками вистрелив у повітря з пістолета системи Макаров.

Прес для Гресса

Прес для Гресса

Ринок «Київський ряд», дітище Олександра Гресса і його брата–близнюка, на вулиці Київській поблизу центрального автовокзалу Сімферополя облаштували під час бурхливої бізнесової діяльності пана Олександра, який пізніше обійняв посаду міністра фінансів в уряді Сергія Куніцина. Тож коли Куніцина призначили головою Севастопольської міськадміністрації, майже слідом за ним у місто моряків вирушив і вірний Гресс. Пан Олександр, який, до слова, був на попередніх виборах головним конкурентом нинішнього мера Сімферополя Геннадія Бабенка, очолив (як нині подейкують, шляхом «рейдерської» атаки) спостережну раду інституту «Крим НДІпроект». І з цієї «дзвіниці» взяв під контроль міське управління земельних ресурсів, Центр державного земельного кадастру, а на довершення — інспекцію ДАБК (державного архітектурно–будівельного контролю).

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Відстрочення вироку

Відстрочення вироку

Урядовий проект Податкового кодексу, винесений на розгляд Верховної Ради, поставить українську книгу на межу знищення. Цю тривожну новину повідомили відомі в Україні письменники та видавці брати Капранови, які в поширеній учора заяві наголосили: підготовлений Кабміном Азарова проект кодексу не містить норми про звільнення від податку на додану вартість друкованої продукції. «Стаття 19 розділу 5 цього проекту, яка містить перелік товарів та послуг, звільнених від ПДВ, не згадує про книжки, брошури, журнали та газети. Ба навіть підручники, які друкуються державним коштом, не увійшли до списку «помилуваних» новою владою. Отже, в разі ухвалення цього Податкового кодексу українські книговидавці будуть повністю позбавлені податкових пільг», — сказано в заяві.

Всі статті рубрики