«Відкат» через замок

«Відкат» через замок

Неабиякий скандал розгорівся у райцентрі Василівка, що на Запоріжжі, навколо реконструкції відомої історичної пам’ятки — поміщицької садиби Попова, яку місцеві називають замком. Напередодні співробітники облуправління держслужби боротьби з економічною злочинністю (УДСБЕЗ) передали прокуратурі Запорізької області напрацьовані матеріали щодо начальника відділу культури і туризму Василівської райдержадміністрації. І вже цього тижня слідчі прокуратури порушили щодо чиновниці кримінальну справу за статтями 363 (зловживання службовим становищем) і 366 (службова фальсифікація) Кримінального кодексу. Очільниці відділу культури і туризму, яка до того ж є ще й депутатом міськради, «світить» від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Хмільні перегони

Хмільні перегони

Свідками нічного «екшену» стали відвідувачі одного з торговельно–розважальних центрів у селі Білогородка, що під Києвом. На їхніх очах інспектори ДАІ затримали 45–річного раніше судимо селянина, який напідпитку кидався на правоохоронців із залізним прутом. Як повідомила «УМ» співробітник прес–служби обласної міліції Київщини Юлія Сінчак, патруль помітив підозрілий «Деу–Ланос» ще на 13–му кілометрі автодороги Київ—Фастів, коли той виїхав із поля з розбитими крилом і фарою, ще й рухався нечітко. На сигнал зупинитися водій відреагував неадекватно: направив авто на інспекторів, які ледь встигли відскочити з узбіччя.

«Вендета» в лікарнях

«Вендета» в лікарнях

Пригода сталася в одному зі стаціонарів міста Дзержинська близько одинадцятої вечора, коли більшість пацієнтів клініки мирно спочивали. 37–річний мешканець міста, добряче «заклавши за комір», вирішив провідати свого батька, який проходив тут курс лікування. І все було б добре, але відвідувачу захотілося «поліпшити систему охорони здоров’я» в окремо взятому медичному закладі, причому радикальними методами. Спочатку чоловік висловлював своє ставлення до вітчизняної медицини й зокрема до чергового лікаря–хірурга, а потім перейшов у штикову атаку: діставши ніж, почав загрожувати медичному персоналу, звинувачуючи лікарів у спробі «загубити батька». Тож черговому лікарю нічого не залишалося, як натиснути на кнопку сигналізації й викликати правоохоронців.

Всі статті рубрики