Невеличка полуничка...

Невеличка полуничка...

Полуниця, якщо по–правді, найкраща, коли вона просто з грядки, без усіляких викрутасів, чепурних вершкових соусів чи сметанно–шоколадних «припарок». Полуниця самодостатня. Дієтична. Лікувальна. У ста її граммах — 150 мг вітаміну С й лише 6 грамів вуглеводнів та 2 грами білків. Тому людям у тілі вона допомагає худнути, а людям у не дуже здоровому тілі допомогає позбавитися авітамінозу. І все–таки коли набриднуть просто полуниці, тільки полуниці, а дівати їх нікуди — заврожаїлося аж по вінця і вщерть, то можна й пофантазувати.

Радість, перетерта з цукром

Радість, перетерта з цукром

Почнемо з суниці — вона корисніша, рідкісніша і зрештою, дорожча за полуницю втричі. Головне — вона романтичніша. Можна викаблучуватися над суничним варенням, додаючи до запашного ягідного місива всілякі спеції. Можна, але не треба. Чи не краще приготувати на зиму «бабусине варення» — чистий продукт, випробуваний нашими предками і часом: тільки цукор і тільки суниця.

Всі статті рубрики