Де на Землі жити добре?

Де на Землі жити добре?

Міжнародна неурядова організація «Мерсер» учора оприлюднила черговий щорічний рейтинг найкомфортніших для проживання та екологічно чистих міст світу. Експерти детально проаналізували 221 місто світу і підсумували: найкраще людям живеться у Відні. Ненабагато відстали від австрійської столиці швейцарські Цюрих і Женева, а 4–5–те місця розділили канадський Ванкувер і новозеландський Окленд.

Нафту закатають у бетон

Нафту закатають у бетон

Після кількох невдалих спроб припинити витік нафти із пошкодженої свердловини в Мексиканській затоці, компанія «Брітіш петролеум» учора взялася реалізувати новий план. Преса називає його «планом D» (попередні три «плани» виявилися неефективними). А фахівці компанії охрестили «операцією top kill» («досконале вбивство»). До залишків нафтовидобувної платформи, яка зазнала руйнації внаслідок вибуху, підійшли кілька суден, укомплектовані необхідним обладнанням. За його допомогою безпосередньо в бурову свердловину через аварійний клапан, який не спрацював на момент аварії, буде закачуватися суміш із мінералу барит, глини та води. Оскільки ця суміш має більшу питому вагу, ніж нафта, то вона повинна поступово спускатися вниз по трубі і зупинити витік. Якщо ця спроба вдасться, потім свердловину забетонують.

Кому — бандит, кому — годувальник

Кому — бандит, кому — годувальник

Щонайменше 60 людей, переважно цивільних, загинули під час заворушень у столиці Ямайки — Кінгстоні. А почалося все з того, що правоохоронці ще в понеділок вирішили заарештувати місцевого наркобарона Крістофера Коука, відомого також за прізвиськами Дудус, або Президент. Раніше місцева влада, яка впродовж десятиріч залишається корумпованою і тісно пов’язаною з кримінальними структурами, не мала до 42–річного Дудуса жодних претензій. А може, просто не хотіла мати неприємностей, тому не йшла на конфлікт із впливовою особою. Але арешту та екстрадиції гангстера наполегливо вимагали Сполучені Штати, й ігнорувати ці вимоги ямайське керівництво більше не могло.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики