Тече вода глибокая

Тече вода глибокая

Сильні зливи, які вже кілька днів поспіль не вщухають у центральній частині Європи, спричинили повені в Польщі, Словаччині, Угорщині, Сербії та кількох інших країнах регіону (зокрема, й у нас на Закарпатті). Жертвами стихії в різних країнах стало щонайменше четверо людей. У деяких південних регіонах Польщі впродовж однієї доби випало 200 сантиметрів опадів на один квадратний метр, що становить двомісячну норму. За прогнозами синоптиків, дощі потроху вщухатимуть лише сьогодні.

Відпустка в час революції

Відпустка в час революції

Після загострення ситуації в Таїланді лідери опозиції, які раніше категорично відмовлялися вести переговори з владою, вирішили таки піти на це, аби уникнути подальшого кровопролиття. Як повідомляє «Євроньюз», «червоні сорочки» погодилися на переговори з урядом за посередництва Сенату — Верхньої палати парламенту. Тим часом кількість жертв сутичок опозиції з урядовими військами, які впродовж останніх шести днів не вщухали у столиці Таїланду — Бангкоку, становить уже щонайменше 38 осіб. Загалом від початку виступів опозиції, які тривають понад два місяці, загинуло вже більше 60 людей, поранено — понад 1600. Це за даними влади, бо «червоні сорочки» вважають, що загиблих ледве не удвічі більше.

Нафті — труба

Нафті — труба

Більш ніж через три тижні після аварії нафтовидобувної платформи «Діпвотер хорайзон», унаслідок якої у води Мексиканської затоки з «оголеної» свердловини щодня виливалося мільйони тонн нафти, концерну «Брітіш петролеум» удалося знайти спосіб відкачування «чорного золота» з океанського дна. Фахівці «БП» змонтували трубу довжиною 1,6 кілометра й 15 сантиметрів у діаметрі, яку за допомогою дистанційних маніпуляційних роботів приєднали до місця витоку нафти. Тепер по цій трубі паливо потрапляє у спеціальний танкер.

Китайський Ходорковський

Китайський Ходорковський

Бізнесмен Хуан Гуанюй, який донедавна був найбагатшою людиною в Китаї, наступні 14 років проведе за ґратами. Таким є рішення суду, що визнав Гуанюя винним у хабарництві та незаконних ринкових операціях. Окрім того, екс–мільярдер повинен сплатити штраф у розмірі 600 мільйонів юанів (88 мільйонів доларів).

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики