Немає в революції кінця...

Немає в революції кінця...

У Киргизстані знову неспокійно. Починаючи з 12 травня, в країні, яка ще не отямилася від державного перевороту, тривають нові заворушення. Почалося все з виступу в столиці країни Бішкеку, організованого симпатиками відстороненого від влади 7 квітня президента Курманбека Бакієва. Потім хвиля протестів перекинулася на південь Киргизії, де «бакієвці» досі зберігають сильні позиції. У четвер вони під керівництвом осіб із колишнього оточення скинутого глави держави захопили приміщення адміністрацій трьох південних областей: Ошської, Джалал–Абадської та Баткенської, виставивши звідти керівників, призначених новою владою.

Тим, хто в «сорочках», — гаряче

Тим, хто в «сорочках», — гаряче

Уряд Таїланду вирішив перейти від вичікувальної тактики до рішучих дій проти «червоних сорочок» — представників опозиції, які вже два місяці організовують у Бангкоку протести, вимагаючи відставки глави уряду та проведення дострокових виборів. Нещодавно прем’єр–міністр Апхісіт Ветчачива нібито погодився на ці вимоги, пообіцявши призначити позачергові вибори на осінь. Але, як свідчать останні події, опозицію це не влаштувало, а влада не дуже на таке й розраховувала.

Жертви «грецької хвороби»

Жертви «грецької хвороби»

Попередження про те, що «грецька хвороба» фінансової кризи та масових протестів проти антикризових заходів влади перекинеться й на інші країни Європейського Союзу, почали справджуватися. У четвер на вулиці румунських міст вийшли тисячі людей, щоб висловити протест проти рекомендованої Міжнародним валютним фондом політики «затягування пасків». У столиці країни, Бухаресті, тисячі протестувальників під прапорами профспілок зібралися біля резиденції президента і будинку уряду, вимагаючи відставки глави держави Траяна Басеску та прем’єр–міністра Еміля Бока, повідомляє «Євроньюз».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики