РАХУНКОВА ПАЛАТА

07.05.2010

327,2 мільярда

гривень становив державний і гарантований державою борг України станом на 31 березня 2010 року. Зокрема, за даними Міністерства фінансів України, зовнішній держборг становив 204,6 мільярда гривень, а внутрішній — 122,7 мільярда гривень. Упродовж січня—березня цього року сума держборгу зросла на 10,3 мільярда гривень (3,26%).

 

664 тисячі

тонн відходів вторинної сировини і відходів виробництва накопичено на 458 гектарах землі у Хмельницькій області. Як повідомляють в Головному управлінні статистики області, щороку на підприємствах Хмельниччини утворюється більше мільйона тонн вторинної сировини, а знаходить застосування лише п’ята її частина. Багаторічне накопичення побутових відходів, через те що немає відповідної індустрії їх переробки та утилізації, серйозно загрожує екологічній безпеці області.

 

16,3 тисячі

співробітників скоротили українські банки в січні–березні 2010 року. Відтак у середньому в фінансових установах країни на цей момент працювало близько 225 тисяч співробітників. Як повідомляють на сайті Нацбанку України, збільшилась кількість скорочень порівняно з жовтнем—груднем 2009 року, коли динаміка звільнень становила всього лиш 1,7 відсотка.

 

407 браконьєрів

затримали з початку року прикордонники Азово–Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України. У браконьєрів вилучили майже 18 кілометрів сіток та інші знаряддя лову, а також більше 6 тонн морепродуктів. Лише за минулі два тижні в Чорному морі та Керченській протоці співробітники прикордонних служб обох держав спільно затримали 4 українські браконьєрські катери, які порушили кордон, шукаючи рибні місця вже у водах сусідньої держави.

 

у 254 зразках

досліджень з 4697 зразків продовольчої сировини і харчових продуктів експерти Лабораторії Держспоживстандарту України виявили вміст генно–модифікованих організмів (ГМО). Зокрема, ГМО виявили у хлібобулочних, кондитерських, цукристих, м’ясних і ковбасних виробах, м’ясних напівфабрикатах та молочній продукції.

 

на 40 відсотків

знизився імпорт м’яса в Україні у першому кварталі 2010 року. Він становив 58 тисяч тонн. Як повідомили в Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», зниження імпорту обумовлене розвитком вітчизняного тваринництва, посиленням ветеринарного контролю, а також зниженням платоспроможності українських споживачів. При цьому основна частка імпорту, як і раніше, припадає на м’ясо птиці (24 тисячі тонн) і свинину (19 тисяч тонн). Зниження імпорту може стати тенденцією всього 2010 року.

 

33,2 відсотка

українців висловилися проти ідеї примирення ветеранів Української Повстанської армії (УПА) та радянської Червоної армії. Водночас 32,9% громадян висловилися за таку ідею. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова. При цьому ще третина респондентів поставилася до ідеї примирення ветеранів байдуже або не змогла відповісти на це запитання.

 

15 відсотків

працюючих гірників у Донецькій області не вміють використовувати саморятувальники. Про це повідомили у прес–групі Управління СБУ в Донецькій області. З’ясовано, що при складанні щомісячної звітності з навчання гірників у димних камерах окремі посадовці завищують дані про кількість тих, що пройшли навчання.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>