Могили бронепобоїщ

Могили бронепобоїщ

У полі поблизу Дубно не звучать військові салюти, а вдячні нащадки не приносять квітів. Тут немає ні насипу, не встановлено обеліска, лишень поблизу дороги закопаний залізний хрест, на якому вказано, що на Дубенщині відбувався найбільший танковий бій часів Другої світової війни. Та ще живі очевидці тих вікопомних подій, які пам’ятають, що саме в цьому місці лежать останки понад 200 радянських солдатів, які в перші дні війни вступили в бій із німецько–фашистськими загарбниками. Місцеві мешканці найбільше хочуть, щоб була віддана належна шана загиблим. І хоча члени Рівненської організації Українського вільного козацтва імені Северина Наливайка намагаються добитися дозволів Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті жертв війни і політичних репресій на проведення перепоховань на колишньому полі битви під Дубно, але їхні прагнення поки що безрезультатні.

«Регіональне» ПАРКування

«Регіональне» ПАРКування

Громадські організації та захисники довкілля Миколаївської області б’ють на сполох: депутати обласної ради, де більшість становить фракція Партії регіонів, хочуть ліквідувати природні національні парки «Бузький гард» та «Білобережжя Святослава». 16 квітня Миколаївська облрада офіційно попросила Президента Віктора Януковича скасувати статус обох нацпарків в області, тобто унікальні краєвиди і екосистеми лиману річки Буг залишаться без охорони. Чим це загрожує мальовничим куточкам, які входять до п’ятірки рейтингу природних чудес України — відомо. Вони потраплять у розпорядження місцевих рад і їхніх голів, відкриваючи необмежені можливості для збагачення шляхом горезвісного «землевідведення». «Депутати облради закидають нам, що місцеві мешканці проти цих національних парків, але ми пам’ятаємо, як до приходу до влади в області Партії регіонів було зібрано томи підписів людей, і ніхто тоді не був проти», — каже Юлія Гречка, голова миколаївсього осередку молодіжної організації «Демократичний альянс».

Дефіцит на місця під сонцем

Дефіцит на місця під сонцем

Мешканці Сумщини потерпають від безробіття: на одне робоче місце в області претендує майже двадцять безробітних. «У Сумах таких претендентів — шістнадцять», — розповів на прес–конференції напередодні свята голова Сумської обласної ради Національного форуму профспілок Андрій Отенко. Ці цифри випливають з офіційних даних. За моніторингом профспілок, число безробітних ще вище. Його варто збільшити щонайменше на сорок тисяч — саме стільки людей нині перебувають у вимушених відпустках, працюють неповний робочий день або тиждень.

Всі статті рубрики