Віз на лекції, а привіз у кювет

Віз на лекції, а привіз у кювет

Сталася автопригода 26 квітня близько восьмої ранку на автодорозі Київ—Чернігів—Нові Яриловичі в селі Єрків. Водій автобуса Scania мав доправити делегацію Псковського педагогічного університету (Російська Федерація) до Національного педагогічного університету імені Драгоманова.

Життя без меду

Життя без меду

Днями до дирекції Київського зоопарку звернулись жителі одного з сіл поблизу міста Бородянка Київської області. Люди попросили врятувати двох ведмедів, яких у жахливих умовах утримують на подвір’ї приватного будинку. Співробітники столичного зоопарку з’їздили до «косолапих» і на власні очі побачили страждання тварин. «Привезені туди ще ведмежатами, бурий та гімалайський ведмеді утримуються вже п’ять років у жахливих умовах, — розповіла журналістам на вчорашній прес–конференції еколог Київського зоопарку Ганна Загородня. — Міша та Потап живуть у клітках два на два метри. Клітки огорнуті колючим дротом, щоб ведмеді не змогли їх розламати. Зимують у так званому «барлозі» — цегляній прибудові». За словами еколога, прибирають у клітках раз на тиждень, хоча ці тварини потребують щоденного догляду. Раціон харчування хижаків скромний — риба та хліб.

Барселону взяв пальцями

Барселону взяв пальцями

22–річний піаніст із Чернігова Денис Жданов — перший українець, який став лауреатом 54–го міжнародного музичного конкурсу Maria Canals de Barcelona. Своєю майстерною грою він перевершив росіянку Ольгу Козлову, яка взяла друге місце, і фіна Марка Хілпо, власника третьої премії. Узагалі на конкурс Maria Canals de Barcelona було подано 160 заявок, а відібрали 91 учасника з 26 країн.

Закон пустелі

Закон пустелі

З наступного місяця може зрости ціна на цілу низку продуктів: бутильовану воду, а також інші газовані напої і дитяче харчування. Виною тому — норма проекту закону про бюджет, в якій «збір за спеціальне водокористування в частині використання поверхневих та підземних вод, що входять до складу напоїв» урядовці збільшили з 5,04 до 75,6 гривні за 1 кубометр.

До Страсбурга — під дудку Кремля

До Страсбурга — під дудку Кремля

Сьогодні Парламентська Асамблея Ради Європи розгляне проект доповіді щодо Голодомору в Україні 1932—1933 рр., підготовлений Президентом ПАРЄ Мевлютом Чавушоглу. Для патріотичних сил України важливим є європейське визнання Голодомору геноцидом українського народу, що постійно заперечує Росія. Ще два тижні тому стало відомо, що ПАРЄ, швидше за все, підтримає варіант доповіді, яким Великий голод на території Росії, Білорусі, Казахстану та України визнають злочином сталінського режиму. Що повністю влаштовує російську сторону.

3000 градусів смерті

3000 градусів смерті

Жахлива трагедія сталася учора вранці в Солом’янському районі столиці. Близько 9:30 на території підпорядкованого Національному космічному агентству України виробничого об’єднання «Київприлад», на вулиці Гарматній, 2 виникло займання, яке переросло в сильну пожежу, а згодом на території заводу пролунало кілька потужних вибухів. У результаті інциденту загинули дві особи, одного постраждалого у важкому стані доправили до лікарні.

Всі статті рубрики