РАХУНКОВА ПАЛАТА

23.04.2010

400 мільярдів гривень

знадобиться на реалізацію комплексу заходів, передбачених у новому Генеральному плані міста Києва. Про це під час представлення концепції стратегічного розвитку міста заявила заступник начальника управління Генерального плану Тетяна Нечаєва. «З них на житлове будівництво Києва необхідно близько 200 мільйонів гривень. Якщо враховувати, що в 2008 році інвестиції в житлове будівництво Києва становили 10 мільярдів, то це 20–літня програма», — зазначила вона.

 

30 тисяч міліціонерів

працюватимуть 9 травня під час святкування Дня Перемоги. Саме стільки співробітників планує залучити для забезпечення громадського порядку в містах Міністерство внутрішніх справ України. Як повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, цього дня планується, що в заходах із нагоди Дня Перемоги візьмуть участь два мільйони українців.

 

На 16,6 тисячі українців

стало менше. Отож уже в лютому населення України налічувало 45 923,2 тисячі людей. Як повідомляє Державний комітет статистики, чисельність міського населення на 1 березня становила 31 505,0 тисячі чоловік, що на на 8,1 тисячі менше, ніж 1 лютого. За даними Всеукраїнського перепису населення, проведеного у грудні 2001 року, нараховувалось 48 415,5 тисячі українців.

 

6297 пасажирських вагонів

задіють залізничники для літніх перевезень пасажирів. Як повідомляють в «Укрзалізниці», з них 1798 вагонів буде обладнано системою кондиціювання повітря. До початку літа також буде додатково підготовлено понад 100 тисяч комплектів постільної білизни. Потурбуються і про найменших пасажирів: до канікул буде сформовано п’ять спеціальних «дитячих» потягів, які доправлятимуть дітлахів до місць відпочинку. Усі ці поїзди буде обладнано засобами (ременями безпеки) для запобігання падінню з верхніх полиць.

 

5,5 тисячі авто на рік

через п’ять років хоче випускати єдиний в Україні виробник великовантажних автомобілів – холдингова компанія «АвтоКрАЗ». Як ідеться в показниках розвитку компанії, в 2011 році «АвтоКрАЗ» планує випустити 3,3 тисячі автомобілів, 2012 — 4,1 тисячі, в 2013 — 4,8 тисячі, а 2015 — 5,5 тисячі. Згідно з документом, прогноз складений з урахуванням фінансової кризи 2008—2009 років.

 

71 особа

претендує на 10 робочих місць. За даними Державного комітету статистики України, при цьому кількість українців, які перебувають на обліку в Державній службі зайнятості, з початку 2010 року скоротилася на 5% — до 518,9 тисячі осіб. На 1 квітня 2010 року потреба підприємств у працівниках на заміщення вакантних посад становила 73,1 тисячі осіб.

 

34 відсотки продукції

забракували інспектори державного нагляду ДП «Севастопольстандартметрологія» під час перевірок протягом I кварталу 2010 року. Як повідомляє прес–служба Держспоживстандарту України, серед забракованих товарів — рибна, хлібобулочна, кондитерська, алкогольна продукція, консерви, заморожені напівфабрикати, пшеничне борошно та інші. Під час перевірок інспектори зафіксували, що на підприємствах не було нормативної чи технологічної документації та порушено фізико–хімічні показники.

 

На 3,7 відсотка

закладено зростання економіки у проекті держбюджету на 2010 рік. Про це вчора повідомив на брифінгу віце–прем’єр–міністр Сергій Тігіпко, зазначивши, що зростання валового внутрішнього продукту у першому кварталі 2010 року становило 5%, і цей показник вище, ніж уряд закладає у проект державного бюджету. Нагадаємо, Національний банк України прогнозує зростання ВВП у 2010 році на рівні 4%.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>