Альоша покаже Європі Чорнобиль

Альоша покаже Європі Чорнобиль

У понеділок юна співачка Альоша, яка 27 травня під номером 8 представлятиме Україну в столиці Норвегії Осло на Міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення 2010», взялася за зйомки кліпу на англомовну пісню Sweet People («Солодкі люди»). Режисером відео співачка запросила кліпмейкера, бас–гітариста гурту «Друга ріка» Віктора Скуратовського. «Нам треба якомога швидше зняти кліп. Часу на кастинг не вистачало. Віктор Скуратовський уже працював з Альошею. Знімав кліп на пісню «Ты уйдешь», — каже піар–директор продюсерського центру Catapult music Ксенія Кондрат.

Одесу «зачищають»?

Одесу «зачищають»?

Суботній Концерт групи «Кому вниz» на Куликовому полі в Одесі, присвячений роковинам пам’яті загиблого від рук убивці студента місцевого університету Максима Чайки, завершився несподіваним затриманням міліцією двох учасників багатолюдної акції — Дмитра Лінька і Олексія Макарова. Пізніше в камерах Приморського РВВС Одеси опинилися ще троє — Катерина Оврамець, Віталій Краснощок і Данило Корчинський, син відомого одіозного діяча Дмитра Корчинського.

Державна «складчина»

Державна «складчина»

Донецький міф про те, що Україну «годує» Донбас, спростовує уперта річ — статистика. Газета «Бізнес» порахувала, що лідерами збору платежів до зведеного бюджету України (в перерахунку на одного жителя) у 2009 році стали місто Київ, Полтавська, Харківська і Чернігівська області. Кожен киянин у середньому приніс минулого року до загального бюджету України понад 13 тисяч гривень, полтавчанин — понад 3,5 тисячі, харків’янин — 3,2, чернігівець — трохи більше 2 тисяч гривень. «Бізнес», щоправда, вважає, що рейтингувати Київ немає сенсу, оскільки більшість грошей місто заробило на підприємствах, які розташовані в інших регіонах, але платять податки за місцем розташування основного офісу. Крім того, значні суми податків столиця отримує із зарплат величезного бюрократичного апарату.

Міні–полундра!

Міні–полундра!

Цими вихідними у столицю таки прийшла обіцяна «велика вода»: підтопило парк Дружби народів, прибережну зону Гідропарку й трапилися невеликі підтоплення на Осокорках. На набережній вода вилилася на причали, а в парку Дружби народів підтопило кілька кафе. «Учора ми зафіксували максимальний рівень води, 620 міліметрів над позначкою водомірного стовпа. Сьогодні цей показник уже спав на п’ять сантиметрів.

«Небесні ворота» в облозі

«Небесні ворота» в облозі

Хмари з далекого ісландського вулкана згустилися над голов­ними повітряними воротами України — аеропортом «Бориспіль» — у суботу після полудня. Годинами пізніше закрилися усі повітряні зони над Україною — Львівська, Бориспільська, Одеська і Сімферопольська. Аеропорти працювали, проте літаки не покидали злітних смуг, а пасажирам сказали просто — «Чекайте!» Повітряний простір над країною відкрили через добу, у неділю опівдні. Станом на ранок понеділка відкрили вже повітряні зони України, аеропорти запрацювали на виліт і приліт. Дозволено здійснювати рейси українським небом «за правилами візуальних польотів», тобто орієнтуватися у небі за видимістю — до настання темряви. Що ж стосується рейсів на західноєвропейські аеропорти, то вчора відмінені були вильоти на Париж, Берлін, Відень, Лондон, Прагу, Варшаву, Брюссель, Таллінн, Гельсінкі та багато інших.

Регіони просять поезії

Регіони просять поезії

Захід проводили у рамках програми підтримки творчої молоді України «Мистецтво без кордонів» і присвятили ювілею української поетеси. Колектив Донецького будинку працівників культури за підтримки Донецької міської ради та обласного управління у справах сім’ї, молоді і спорту регулярно роблять подібні проекти, але «костенківські» заходи — особливі. За словами художнього керівника Донецького будинку працівників культури Катерини Калініченко, організатори навіть не сподівалися, що так багато молоді цікавиться творчістю Ліни Василівни. При тому, що в місцевих книгарнях збірки поетеси не знайти вдень з вогнем, як, зрештою й творів інших сучасних українських письменників...

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики