Вашингтон примирює ворогів

Вашингтон примирює ворогів

Головним завданням дводенного саміту, який учора завершився у Вашингтоні, було гарантування більшої безпеки ядерних матеріалів, що потенційно можуть бути використані терористами для створення атомної зброї. Для участі в цій масштабній зустрічі до столиці США з’їхалися глави держав та урядів 47 країн світу.

Уранний полустанок у Вашингтоні

Уранний полустанок у Вашингтоні

Україна відмовиться від високозбагаченого урану, якого достатньо для створення ядерної зброї. Ідеться про обсяг урану масою близько 90 кг. Саме це — головний «ньюз» широко анонсованої напередодні зустрічі Президента Віктора Януковича з американським колегою Бараком Обамою. Зустріч відбулася в понеділок ввечері за київським часом у рамках саміту з ядерної безпеки.

Відмова від збагаченого урану була давньою вимогою американської сторони, яка дуже жорстко порушує аналогічне питання у стосунках із багатьма країнами, а найжорсткіше — з Іраном, підозрюючи ворожу Ісламську Республіку в намірах створити небезпечну зброю стримування. За повідомленням прес–служби Президента України, нині відповідну ініціативу заявив сам Янукович.

Всі статті рубрики