Клоунотерапія від Бронюка

10.04.2010

Двічі на місяць до маленьких вінничан, які лікуються в міському «Центрі матері та дитини», приходять усміхнені гості. Благодійний фонд «Подільська громада», який створив відомий поп–співак Віктор Бронюк, розпочав проект «Веселий лікар», спрямований на те, щоб психологічно підтримати юних пацієнтів, адже швидкість одужання безпосередньо залежить від емоційного стану хворих. Деякі діти перебувають у медичному закладі тривалий час, а це негативно впливає на їх лікування та реабілітацію.

Тепер же до них періодично навідуватимуться волонтери — самодіяльні артисти з міської школи № 15, учасники арт–групи «Кактус», а також запрошені професійні актори. Щоразу вони пропонують різні програми: показують лялькові вистави, проводять заняття з маленькими пацієнтами. Утім досить одного «обходу» одягнутого як лікар клоуна, щоб у палатах настало свято. Виконавчий директор благодійного фонду Андрій Дручинський стверджує, що за кордоном це давно стало постійною практикою, тому в дитячих лікарнях навіть введені відповідні посади, на яких працюють професійні клоуни.

«Подільська громада» підтримує хворих дітей не тільки психологічно. При кожному відвідуванні адміністрації «Центру» передають також альбоми, фарби, олівці, зошити та інші матеріали, придбані за кошти спонсорів. Після того як проект «Веселий лікар» буде удосконалено на практиці, співробітники благодійного фонду планують поширити його й на інші лікарні, де лежать маленькі пацієнти.