НОВИНИ ПЛЮС

10.04.2010

Відділ кадрів

Президент перевів доньку «регіонала» Василя Джарти Вікторію працювати до Господарського суду Києва з Госпсуду Донецької області Джарти «в межах п’ятирічного строку». Нещодавно близький соратник Януковича Джарти очолив Раду міністрів Криму.

Сварки в БЮТ

Народний депутат від БЮТ Володимир Пилипенко — член групи Портнова — заявив, що вважає аморальним перебування Сергія Соболєва на посаді прем’єра опозиційного уряду. «[Члену ПРП] Соболєву слід було здати депутатський мандат ще до президентських виборів, одразу після відставки Віктора Пинзеника з уряду Юлії Тимошенко», — вважає Пилипенко.

Медіа для мас

Начальник Головного управління житлового господарства Київської міськадміністрації Володимир Стороженко під будівлею мерії вирвав із рук і викинув у смітник мікрофон журналіста СТБ. Кореспондент телеканалу Сергій Андрушко розповів, що в такий спосіб чиновник відреагував на запитання, хто буде представником Кабміну з питань підготовки міста до Дня Перемоги в мерії.

* * *

Канал ТВі заявив про тиск з боку Служби безпеки України в інтересах певних бізнес–кіл. Журналісти ТВі повідомили, що СБУ звернулася до Нацради з питань телерадіомовлення з вимогою надати документи щодо конкурсу на телерадіочастоти від 27 січня, а також надіслала листа до регуляторного органу з проханням перевірити супутникову платформу «Повєрхность Спорт ТВ», в якому увагу регуляторів, зокрема, звернено на трансляцію каналу ТВі.

Прес–секретар голови СБУ Марина Остапенко назвала інцидент між ТВі з СБУ «непорозумінням». Вона підтвердила, що СБУ зверталася до контролюючих органів, але йшлося про компанію TVСI («ТВ–Центр інтернешнл»). «Через технічну помилку (випала буква С) назва компанії була вказана як «ТVі», що й стало причиною непорозуміння», — пояснила Остапенко «Телекритиці».

* * *

Київська незалежна медіа–профспілка висловила стурбованість низкою фактів брутального поводження влади з журналістами. «Спроба СБУ поставити під контроль телеканал ТВі, затримання групи журналістів під час прес–конференції в Українському домі, хамство міського чиновника по відношенню до журналіста каналу СТБ — це лише кілька прикладів, що дають уявлення про атмосферу, яка встановлюється в Україні», — заявила профспілка.