Портнов як символ

Портнов як символ

Передвеликоднє призначення Андрія Портнова, одного з членів БЮТівського «політбюро», на посаду заступника глави адміністрації Президента Януковича — не просто сенсація минулого тижня. Якщо перед цим у табір «синіх» переметнувся вже десяток Юлиних «штиків», що неважко було спрогнозувати після провалу Тимошенко на президентських виборах, то хід Портнова змусив заклякнути навіть велеречиву лідерку БЮТ. Хай Портнов — ще не Турчинов, який став «тінню» Тимошенко, хоч і мав дедалі частіші сутички зі своєї патронесою, але зрада хваленого юриста — переломний удар у долі «біло–сердечного» політклубу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Віктор Ющенко: Якщо переможець не сів за стіл переговорів — він уже програв

Віктор Ющенко: Якщо переможець не сів за стіл переговорів — він уже програв

Ми зустрілися з Віктором Ющенком в партійному офісі «Нашої України», що тепер розташований на вулиці Щорса. Кабінет лідера партії ще не обжитий: там мало старовини і речей, котрими любить себе оточувати Віктор Андрійович. Партія — один із ключових напрямів, яким перейматиметься В.Ю. після того, як він залишив посаду Президента. Віктор Ющенко задекларував намір провести радикальні зміни в партії, почав боротьбу за вплив у фракції «НУНС». У принципі, цього давно чекали і в партії, і у фракції.

Аналізуючи політичні процеси, Віктор Андрійович часто згадує про свій досвід президентства. Головний висновок Ющенка про перший місяць влади: вона відмовляється від політики єдності та консолідації. Екс–Президент критикує представників нової влади за антиукраїнську політику, але не шкодує, що в другому турі закликав голосувати «проти всіх».

Москва наказала — Донецьк виконує

Москва наказала — Донецьк виконує

Рішення Донецького окружного адмінсуду, яким минулої п’ятниці було визнано протиправним указ Президента Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання Героя України, викликало неабияке обурення серед патріотичної громадськості. Виходить, що де–юре колегія суддів на чолі з Каріне Абдукадировою лише задовольнила позов адвоката Володимира Оленцевича (головний аргумент позивача — згідно із законодавством, звання Героя України може отримати винятково громадянин України, тоді як Степан Бандера до проголошення незалежності у 1991 році не дожив). Але де–факто Феміда підготувала спірний правовий ґрунт для Президента Януковича, який попередньо висловлював намір скасувати указ Ющенка якраз до святкування 65–річчя Перемоги над фашистською Німеччиною. Щоб Янукович не забув цієї обіцянки, зробленої у Білокам’яній, йому вже нагадав про справу Бандери депутат Держ­думи РФ, заступник голови Комітету у справах СНД Костянтин Затулін. Слід наголосити: Донецький суд — лише півсправи. Узаконити Бандеру–не–Героя має Президент.

Всі статті рубрики