НОВИНИ ПЛЮС

07.04.2010

Правила Януковича

Віктор Янукович затвердив положення про адміністрацію Президента. Згідно з документом, «основними завданнями адміністрації є організаційне, правове, консультативне, інформаційне, експертно–аналітичне та інше забезпечення здійснення президентом визначених Конституцією повноважень». Привертає увагу, що Янукович розпустив низку комісій і рад, утворених за президентства Віктора Ющенка: раду з питань створення комплексу «Мистецький арсенал», нацраду з питань культури і духовності, нацкомісію зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права тощо.

Богатирьова залишиться

Президент України затвердив новий склад Ради з питань національної безпеки та оборони. До нього ввійшли секретар РНБО Раїса Богатирьова (зберегла посаду), Прем’єр–міністр Микола Азаров, Голова Верховної Ради Володимир Литвин, міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, оборони — Михайло Єжель, юстиції — Олександр Лавринович, внутрішніх справ — Анатолій Могильов, глава адміністрації Президента Сергій Льовочкін, голова СБУ Валерій Хорошковський, Генпрокурор Олександр Медведько, голова Нацбанку Володимир Стельмах (останні троє — за згодою).

Держава винна Фірташу

Стокгольмський арбітражний суд зобов’язав НАК «Нафтогаз України» сплатити компанії «Росукр­енерго» 197 мільйонів доларів. Рішення ухвалене за позовом від 2008 року. Прес–служба НАК повідомила, що кінцева сума виплати за претензією майже в сім разів менша від 1,4 млрд. дол., заявлених у позові.

Тимошенко починає чистку

Лідерка БЮТ Юлія Тимошенко заявила про те, що в її команді розпочинається «велика чистка». «Я обіцяю, що це буде найбільше очищення в українській політиці за всі роки незалежності. Ми приберемо весь баласт, усе болото, позбавимося всього того непотребу, що випадково та меркантильно прибився до команди», — обіцяла Тимошенко у своєму блозі в «Живому журналі».