Ласкаво просимо на Адріатику!

Ласкаво просимо на Адріатику!

За даними Міністерства культури і туризму, торік громадяни України здійснили 15,2 мільйона закордонних поїздок, що на 1,1 відсотка менше, ніж 2008–го. Левова частка цих подорожей відбувалася до Росії та інших країн СНД, але, порівняно з позаминулим роком, туристичний потік у цьому напрямку скоротився на 8 відсотків. Натомість до держав Євросоюзу та інших країн українці стали їздити частіше, відповідно — на 16 та 26 відсотків. Лідерами за відвідуваністю для наших громадян залишаються Росія, Польща, Молдова, Румунія, Туреччина, Словаччина, Єгипет, Німеччина і Чехія. Але якщо взяти до уваги лише збільшення кількості поїздок до тієї чи іншої країни порівняно з попередніми роками, то абсолютним рекордсменом виявиться Хорватія.

Генералів відправили в другий клас

Генералів відправили в другий клас

Вище командування британської армії — генерали, адмірали та командувачі ВПС — відтепер змушені їздити потягами разом із простими смертними. Як повідомляє британська газета «Сандей таймс», уряд своїм рішенням позбавив їх права на компенсацію вартості квитків за поїздки вагонами першого класу.

«Я — щасливий гомосексуаліст»

«Я — щасливий гомосексуаліст»

Те, про що й без того всі здогадувалися, тепер стало офіційно визнаним фактом: солодкоголосий латиноамериканський співак Рікі Мартін — гей. Упродовж багатьох років виконавець хіта «Лівін’ ла віда лока» уникав прямої відповіді на запитання про свою сексуальну орієнтацію, аж ось наважився. «Я гордий сказати, що я — щасливий гомосексуаліст. Для мене благословення бути тим, ким я є», — написав 38–річний пуерториканець англійською та іспанською мовами у своєму блозі на офіційному сайті.

Діти підземелля

Діти підземелля

Попри свій нейтралітет, який, здавалося б, значно зменшує ризик воєнного нападу, Швейцарія понад усе дбає про безпеку на випадок війни. Швейцарці просто схибнуті на цьому питанні, витрачаючи на захист 20 відсотків держбюджету — чи не найбільше з усіх країн світу. У підвалах усіх багатоквартирних та значної частини приватних швейцарських будинків можна побачити масивні сталеві двері, які ведуть до бомбосховища. І хай тепер ці бункери виконують роль складів для ящиків із вином, старих речей та ще бозна–чого, але на випадок повітряної тривоги їх утримують у належному для прямого призначення стані: вентиляція з антигазовими фільтрами та інші захисні системи діють бездоганно. Тож у разі потреби все населення Швейцарії може пересидіти повітряну або навіть ядерну атаку в бомбосховищах, ще й прихопивши з собою всіх наявних на ту мить у країні закордонних туристів.

Заґратовані «воїни Ісуса»

Заґратовані «воїни Ісуса»

Агенти Федерального бюро розслідувань США спільно з поліцією заарештували дев’ятьох членів правої християнської релігійної воєнізованої організації «Хутарі» (Hutaree). Як повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс», сімох учасників цієї екстремістської секти затримали у вихідні у штаті Мічиган, а ватажка організації, 44–річного Девіда Браяна Стоуна, та його сина «взяли» в понеділок. Серед заарештованих є й одна жінка. Члени угруповання називали себе «християнськими воїнами» чи «воїнами Ісуса», а головною метою вважали боротьбу з антихристом та мусульманами.

Щоб усі боялись

Щоб усі боялись

Виходом із Сєвєроморська (головної бази Північного флоту) важкого атомного ракетного крейсера «Петро Великий» Військово–морський флот Росії учора почав розгортання сил для проведення найбільших за кілька останніх років військових навчань у Світовому океані. Як повідомляє РІА «Новості» з посиланням на заяву представника Військово–морських сил РФ, для проведення навчань залучено кораблі та судна обслуговування Балтійського, Північного і Тихоокеанського флотів та морську авіацію. Під час навчань планується відпрацювати комплекс заходів бойової підготовки для вдосконалення морської виучки екіпажів кораблів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У Москву прийшов Страх

У Москву прийшов Страх

Учора в російській столиці було оголошено жалобу за загиблими внаслідок двох вибухів, які пролунали в понеділок у московському метро. За уточненими даними, трагедія забрала життя 39 пасажирів, із пораненнями в лікарнях перебували до 80 людей. Біля станцій метро «Луб’янка» та «Парк культури», де було скоєно теракти, зростають гори квітів.

Всі статті рубрики