«Влетить» яєчко в копієчку

«Влетить» яєчко в копієчку

У православних та греко–католиків почався найсуворіший тиждень Великого посту — Страсний. Останні дні перед великим релігійним святом позначаються думками не тільки про духовне, а й про мирське — наприклад, харчі до урочистого столу. Народ запасається «стратегічними» й традиційними продуктами, а підприємці намагаються «під шумок» вторгувати зайву копійчину. Про наближення Великодня сповіщає, зокрема, і нова ціна на яйця: десяток майбутніх крашанок уже подорожчав на три–чотири гривні (зараз за нього просять 9—12 гривень).

Валюта поза законом

Валюта поза законом

Незабаром банківські вклади у валюті можуть заборонити. Ініціатива, внаслідок якої долари та євро з рахунків доведеться знову «переводити» в банки (скляні), належить Національному банку. Відповідну постанову НБУ за номером 762 уже подано для реєстрації Міністерством юстиції. Банкіри ініціативу регулятора навіть підтримали. Мовляв, валютні кредити в Україні не видають — тож банкам невигідно приймати «іноземні» вклади.

На валюті я сиджу…

На валюті я сиджу…

Близько 270 тисяч доларів намагалися вивезти до Туреччини через Румунію кілька хмельничан та турків. Як повідомили «УМ» у прес–службі Держмитслужби, валютну контрабанду в ніч на неділю виявили співробітники УСБУ Хмельниччини спільно з працівниками Чернівецької обласної митниці в міжнародному пункті пропуску «Порубне». Майже 268,5 тисячі доларів та 9,5 тисячі євро (що у гривневому еквіваленті становить майже 2 мільйони 300 тисяч) контрабандисти акуратно приховали під сидіннями пасажирського автобуса, який здійснював рейс «Київ — Хмельницький — Чернівці — Стамбул».

У пекельних лавах Донбасу

У пекельних лавах Донбасу

Уранці 28 березня на ВАТ «Вугільна компанія «Шахта «Красноармійська–Західна №1», у 7–й північній лаві блоку № 6 стався спалах метану. За повідомленням прес–служби Донецької облдержадміністрації, у той момент на аварійній дільниці працював 21 гірник. Усіх шахтарів своєчасно вивели на поверхню. На щастя, цього разу обійшлося без жертв, утім троє людей отримали опіки різних ступенів. Їх одразу ж доправили до опікового центру Донецька, де надали кваліфіковану допомогу. Стан здоров’я постраждалих лікарі оцінюють як задовільний.

Заходьте зняти «депресняк»

Заходьте зняти «депресняк»

Відтепер психіку можна заспокоїти не лише традиційною оковитою. Новий спосіб антистресу винайшли у Львові: у невеличкому помешканні кожен охочий може досхочу розпружитись, розбивши хоч телевізор, хоч мобільний. У разі чогось розтрощити можна навіть плазмовий екран. Головне, аби вистачило грошей, адже антистресові «набої» треба приносити з собою. Найдешевшою атракцією для пересічних «пацієнтів» клубу лишається кераміка — горнятка й тарілки.

«Рогаті» й невдоволені

«Рогаті» й невдоволені

Більше ста водіїв тролейбусного депо №2, розташованого по вулиці Довженка, учора оголосили страйк. Акцію протесту, яка тривала з 5–ї до 10–ї години ранку, назвали попереджувальною. Утім якщо вимоги страйкарів не буде виконано, люди обіцяють розпочати безстроковий протест вже 5 квітня. Окрім затримки заробітної плати, у водіїв низка вимог до «Київпастрансу» стосовно умов роботи: забезпечення водіїв їдальнями, належне проведення наркологічного контролю, ремонт рухомого складу тощо.

Спалені трафіки

Спалені трафіки

Дві пожежні команди гасили в суботу виробниче приміщення датацентру ТОВ «Технології майбутнього» інтернет–провайдера Hosting.ua в будинку №2 на вулиці Дальницькій. «Вогонь завдав значної шкоди одній із кімнат датацентру площею 40 квадратних метрів, де було обладнання компанії, — поінформувала «УМ» головний спеціаліст сектору зв’язків із громадськістю Одеського обласного управління МНС Лідія Янковська. — Внаслідок пожежі, яку вдалося швидко ліквідувати, постраждала низка фірм–клієнтів інтернет–провайдера Hosting.ua.

Джон–Іван другий

Джон–Іван другий

88–річного чоловіка українського походження підозрюють у вбивстві в роки Другої світової війни щонайменше одного єврея. Наразі прокуратура Мюнхена перевіряє, чи достатньо доказів для висунення йому обвинувачення та передачі матеріалів до суду. Цю інформацію німецькій газеті «Зюддойче цайтунг» підтвердила речниця прокуратури. Йдеться про Джона (в минулому — Івана) Калимона, який мешкає в штаті Мічиган (США). Під час війни 20–річний хлопець начебто співпрацював із нацистами і був одним із так званих поліцаїв в окупованому Львові. За даними німецьких слідчих, існують документи, які свідчать, що Калимон письмово просив в есесівців нові набої, оскільки видані раніше використав, буцімто убивши одного й тяжко поранивши другого єврея.

Суд на Страсний тиждень

Суд на Страсний тиждень

Учора в Шевченківському райсуді відбулося перше слухання за заявою Віктора Вороніна, помічника й особистого друга міністра освіти Дмитра Табачника, проти націонал–патріотичного активіста Миколи Коханівського. Хлопець, відомий як «руйнівник Леніна» (саме він свого часу пошкодив пам’ятник комуністичному вождю в центрі столиці), нібито побив Вороніна. Проти Миколи Коханівського порушили кримінальну справу за статтею «Хуліганство», яка передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Всі статті рубрики