«Сміттєва» утопія

«Сміттєва» утопія

Сміттєзвалище поблизу села Брище — переповнене. Його потрібно терміново реконструювати, адже вже до листопада 2010 року буде нікуди звозити сміття: воно вичерпає свій ресурс. Відходи на Брищенський полігон звозять не тільки з обласного центру, а й із кількох районів поблизу Луцька, тож цю проблему варто негайно вирішити. Проект реконструкції сміттєзвалища вже майже готовий, залишається прийняти міський бюджет, щоб розпочати фінансування робіт із розширення полігону, кажуть луцькі чиновники, утім без особливого ентузіазму.

Кордон «буксує» через Великдень

Кордон «буксує» через Великдень

Польсько–український кордон «нагрівся» майже до точки кипіння — вже два дні автомобілісти не можуть рушити «ні взад — ні вперед». Найбільші черги на переїздах: Гребенне—Рава–Руська та Дорогуськ—Ягодин. Тут колони з автомобілів розтягнулися на два кілометри. Аби потрапити в Польщу, водії простоюють по шість годин.

Футбольна «Джоконда» у вітрині

Футбольна «Джоконда» у вітрині

Доторкнутися до найпрестижнішого футбольного трофею — Кубка світу ФІФА — мрія кожного вболівальника, не кажучи вже про футболістів. А іноді навіть найзаповітніші мрії збуваються. У вівторок і середу мешканці Донецька отримали унікальну нагоду побачити і сфотографуватися біля знаменитої статуетки, яку вручають переможцям чемпіонатів світу. Минулої осені цей Кубок вирушив у світове турне, аби потішити вболівальників 83 країн. В Україні щасливчиками виявилися донеччани — через наявність у місті найсучаснішого стадіону.

Луцька акустика — під європейською опікою

Луцька акустика — під європейською опікою

У рамках «Програми транскордонного співробітництва Польща—Білорусь—Україна 2007—2013» Луцьк у партнерстві з Товариством самоврядних ініціатив польського міста Люблін подав на конкурс проект «Карта шуму в Луцьку — як приклад системи моніторингу шкідливих фізичних факторів для міст середньої величини». Він передбачає створення системи моніторингу шуму в Луцьку, інсталяцію декількох пунктів вимірювання рівня шуму, а також обробку карти шуму. Загальний бюджет проекту склав майже 244 тисячі євро.

Вікна в клітинку

Вікна в клітинку

У Києві з’явилася найбільша вулична мозаїка. Вісім облич дітей, викладених дрібною плиткою, вкривають усю глуху стіну будинку на вулиці Стрілецька, 15/3. Як розказав «УМ» автор мозаїки Костянтин Скретуцький, концепція твору полягає в тому, що діти ніби виглядають із вікон і дивляться, кожен по–різному, на світ.

Люди гинуть за метал

Люди гинуть за метал

У Ленінському районі Криму сталася трагедія: у пошуках металобрухту четверо кримчан потрапили на той світ. Молоді люди вирушили на територію колишньої військової частини по метал і не повернулися ночувати. Родичі, які кинулися шукати зниклих зранку, звернулися до рятувальників. Останні й з’ясували, що на території військової частини, яку розформували ще в часи Радянського Союзу, стався обвал шахтної конструкції — уся ця «махіна» й поховала під собою «металошукачів».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Бандеру — до суду

Бандеру — до суду

У середу Донецький окружний адміністративний суд виніс постанову залучити онука Бандери Степана як третю особу для участі в судовому процесі про визнання незаконним і скасування указу вже екс–Президента Ющенка про присвоєння Бандері звання «Герой України». Суд аргументував своє рішення тим, що «його права (онука провідника ОУН. — Авт.), свободи й інтереси можуть стосуватися рішення у цій справі».

Всі статті рубрики