РАХУНКОВА ПАЛАТА

19.03.2010

149 мільярдів доларів

виділить на допомогу безробітним уряд Сполучених Штатів Америки. Відповідний законопроект ухвалив Сенат цієї країни. Тепер законопроект має ухвалити Палата представників. Таким чином, влада США намагається подолати безробіття, яке сягнуло найвищої за останні десятиліття позначки — у 9,7 відсотка. За підтримку законопроекту сенаторам уже подякував президент США Барак Обама, який висловив упевненість, що документ допоможе не лише безробітним, а й малому та середньому бізнесу.

 

10 мільярдів гривень

отримає від приватизації державний бюджет України цього року, повідомив віце–прем’єр–міністр Сергій Тігіпко. Це мінімальна сума надходжень від приватизації, на яку розраховують у Кабінеті Міністрів. За словами Тігіпка, є низка економічно привабливих об’єктів, які можуть бути приватизованими.

 

125 мільйонів євро

незадекларованим банківським чеком перевозив зі Швейцарії в Україну наш співвітчизник, якого затримали німецькі митники. Вони запідозрили, що платіжний документ може бути фальшивим, оскільки, відзначили на митниці, чеки на таку суму часто бувають підробними. Утім після перевірки з’ясувалося, що чек справжній, а видав його один із відомих швейцарських банків. Відтак платіжку конфіскували і залишили як заставу, доки українець не сплатить штраф за незадекларований чек.

 

75 мільйонів доларів

коштували викрадені з фармацевтичного складу в штаті Коннектикут у США рецептурні лікарські препарати. Як повідомив шеф поліції міста Енфілд Карл Сферрацца, у приміщення зловмисники проникли через дах будівлі, в якому зробили отвір. Вимкнувши систему сигналізації, злодії на автомобілях вивезли кілька десятків тюків із медичними препаратами. Наразі поліція не повідомляє, які саме медикаменти зникли, утім місцеві і федеральні правоохоронці, які проводять розслідування, запевняють, що наркотичних препаратів на складі не зберігали.

 

2 мільйони доларів

зникли у Польщі під час транспортування готівки до однієї з тамтешніх фінансових установ. 5 мільйонів злотих працівник Центру готівкового обслуговування передав конвоїру інкасаторського автомобіля, який і мав доставити гроші у вроцлавський банк. Утім у визначений час конвоїр так і не з’явився до фінансової установи. Наразі правоохоронці створили спеціальну групу, яка веде розслідування справи про зниклу готівку.

 

27 тисяч іноземців

не допустила на територію своєї держави минулого року Польща. Це майже на 60 відсотків більше, ніж у 2008–му. Також у 2009 році польські прикордонники затримали 3,6 тисячі осіб, які намагалися перетнути польський кордон нелегально. Причому найбільше порушників державних меж Польщі було затримано у прикордонних районах із Німеччиною та Чехією, а також Україною — 935 осіб.

 

77,1 відсотка українців

пишаються тим, що є громадянами своєї держави, свідчать результати опитування, проведеного Інститутом Горшеніна. Ще 83,2% респондентів висловили переконання, що громадяни повинні мати реальний вплив на ухвалення державних рішень. 55,9 відсотка наших співвітчизників проголосували б за незалежність України, якби такий референдум відбувся сьогодні. Проти висловилися б 13,7%, а 13,9% — не змогли відповісти на це запитання. При цьому через 20 років 44,6 відсотка респондентів хотіли б бачити нашу державу незалежною; 26,2% — частиною Росії, а 21,1% — Європейського Союзу.

 

22 додаткові потяги

призначила «Укрзалізниця» до великодніх свят. За повідомленням прес–служби відомства, сім потягів додатково ввела Придніпровська залізниця, ще п’ять — Південно–Західна. Чотири додаткових потяги на Великдень пустить Львівська залізниця, три — Одеська, два — Донецька і один — Південна залізниця. Окрім того, повідомляє «Укрзалізниця», наразі робота з вивчення попиту і призначення додаткових поїздів на найпопулярніші напрямки у період Великодніх свят триває.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>