Миколо Яновичу, затягніть пасок!

Миколо Яновичу, затягніть пасок!

Величезний бюджетний дефіцит, який дістався у спадок уряду Миколи Азарова, змушує його активно шукати зарубіжних кредиторів. Найоптимальнішим серед них є Світовий банк, позики якого, скажімо, на відміну від кредитів Міжнародного валютного фонду, можна зараховувати напряму до бюджету. Мабуть, розуміючи свою роль та вагу в історії новіт­ньої України, Світовий банк позавчора оприлюднив свої вимоги до нової української влади. І натякнув: якщо домашнє завдання банкірів у Києві не виконають, грошей нам не бачити.

Неполіткоректне м’ясо?

Неполіткоректне м’ясо?

Поставки продукції, виробленої на підприєм­стві «Кременчукм’ясо», заборонила Федеральна служба з фітосанітарного й ветеринарного нагляду Росії. В українській продукції фахівці служби виявили лістерії — мікроорганізми, які викликають у людини гостре інфекційне захворювання. «Зазвичай їх переносять миші», — зазначають у федеральній службі.

Сніг на абітурієнтську голову

Сніг на абітурієнтську голову

Минулого літа чиновники Міносвіти радісно рапортували: завдяки ЗНО практично вдалося подолати корупцію при вступі до вишів. Лакмусовим папірцем став міністерський телефон «гарячої лінії», на який можна було поскаржитися на університетських корупціонерів. Торік у період вступної кампанії на нього не надійшло жодної (!) такої скарги. Мабуть, новопризначеному уряду така ситуація видається нудною, тому й почалися розмови про можливу відміну ЗНО. Зокрема, віце–прем’єр з гуманітарних питань Володимир Семиноженко заявив, що вже цього року у ВНЗ можуть бути знову введені вступні іспити. «Не можна під одну гребінку проводити тестування у виші, — цитує віце–прем’єра «Коммєрсант–Україна». — Більше того, хіба ЗНО може слугувати критерієм оцінки якості знань?».

Бабак нас підвів

Бабак нас підвів

Нині можна піддати сумніву «прогнози» чотирилапих «синоптиків» — бабаків. Їхні «передбачення» щодо швидкого приходу весни поки абсолютно не справджуються. Найближчими днями в Україні пануватиме типова зимова погода. Як розказала в коментарі «УМ» начальник відділу метеорологічних прогнозів «Укргідрометцентру» Людмила Савченко, наступними днями в країні буде стабільно холодно: «Погоду формуватимуть холодні повітряні маси з півночі та північного заходу.

Щоб готівка не «потекла рікою»

Щоб готівка не «потекла рікою»

У Національному банку України побоюються, що «велика» вода, яку цьогоріч пророкують країні метеорологи, завдасть неабиякої шкоди банкам і їхнім підземним сховищам, де зберігають готівкові кошти. Особливе занепокоєння викликає територія Дніпровського басейну, а отже, й окремі райони столиці, в яких зосереджено чимало фін­установ. Рівень води у Дніпрі може перевищити критичну точку на два з половиною метри. Оскільки у більшості банків місця таємного зберігання облаштовані під землею, існує велика ймовірність того, що вода потрапить у сховища та пошкодить готівку й інші цінності.

Сім років без Слави

Сім років без Слави

Учора в Церкві Святого Миколая на Аскольдовій могилі відбулася поминальна Божественна літургія та панахида за головою Конгресу Українських націоналістів Славою Стецько, яка відійшла у вічність сім років тому. Пом’янути cвою соратницю і провідника прийшли члени КУН та інших патріотичних організацій, друзі. Після панахиди вони поклали квіти до могили Слави Стецько на Байковому кладовищі.

Бійтеся сміття!

Бійтеся сміття!

Сміттєві контейнери біля багатьох тернопільських будинків знову переповнені сміттям. Поки відходи швидко «приморожує», вони не починають гнити з усіма відповідними наслідками, але неважко уявити, що буде, коли пригріє сонце. Подіти ж їх фактично нікуди (певний час вивозили навіть у сусідні області. — Авт.). Як повідомив на позавчорашньому засіданні міської протиепідемічної комісії начальник Тернопільського управління житлово–комунального господарства та екології Олег Соколовський, термін майже всіх укладених раніше угод щодо сміттєзвалищ уже закінчився, а можливість укласти нові — під великим запитанням.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Програми —державні, цілі — кримінальні

Програми —державні, цілі — кримінальні

У столиці Галичини гроші «дерибанять» віртуозно — як не на повені, то на Євро–2012. Цього разу львівським «ментам» удалося розплутати одну з ниточок, яка вивела їх на організовану корупційну групу, котра «тягнула» гроші, прикриваючись футбольним чемпіонатом. Як розповіли «УМ» у відділі громадських зв’язків міліції Львівщини, йдеться про розтрату майна в особливо великих розмірах. Аферою займалася фірма, пов’язана з львівськими чиновниками, компетентними у справах «дерибану» державних коштів. Гроші привласнювали з «виділених на виконання цільових державних програм, пов’язаних із підготовкою міста Лева до проведення фінальної частини Євро–2012».

Всі статті рубрики