РАХУНКОВА ПАЛАТА

12.03.2010

72 мільярди євро

вимагають компенсувати за знищене підприємство від держави Росія у позові до Європейського суду з прав людини акціонери нафтового концерну «ЮКОС». Відповідний судовий процес днями розпочався у Страсбурзі, а сума, яку позивачі вимагають сплатити, рекордна за всю історію розгляду Європейським судом із прав людини судових позовів і удвічі більша за оборонний бюджет РФ. Адвокати «ЮКОСу» звинувачують російський уряд у систематичному доведенні до банкрутства концерну Михайла Ходорковського і порушенні прав 55 тисяч акціонерів.

 

440 мільйонів гривень

виділив Кабінет Міністрів на вирішення екологічних проблем міста Калуш ІваноФранківської області. За словами міського голови Калуша Ігоря Насалика, уряд виділив зазначену суму із Резервного фонду держбюджету, а решту необхідних 630 мільйонів планують передбачити у бюджеті наступного року. Як відомо, раніше парламент ухвалив закон, яким затвердив указ Президента про оголошення територій міста Калуш та сіл Кропивник і Сівка­Калуська зоною надзвичайної екологічної ситуації.

 

79 мільйонів доларів

виділить Європейський банк реконструкції та розвитку в кредит ВАТ «Енергомашспецсталь» на фінансування інвестиційної програми підприємства, повідомляє УНІАН. При цьому умови, закладені в договорі, наразі не розголошуються. Загальна вартість проекту з покращення виробничих процесів «Енергомашспецсталі», яка спеціалізується на виготовленні спеціальних литих і кованих заготовок для важкого енергетичного і транспортного машинобудування, становить 273 мільйони доларів США.

 

150 тисяч українців

відмовилися у минулому році від централізованого опалення, перейшовши на індивідуальне, повідомляє тижневик «Коментарі». Кількість таких випадків щороку зростає попри заборону Міністерства з питань житлово­комунальних послуг, згідно з якою відмовитися від централізованого забезпечення теплом і гарячою водою можна лише у випадку отримання згоди всіх мешканців багатоквартирного будинку. Незважаючи на це, наші співвітчизники обходять заборону за допомогою банальних хабарів, констатує тижневик.

 

170 кілометрів доріг

капітально відремонтувала в минулому році Державна служба автодоріг «Укравтодор». Як запевнив заступник голови дорожньої організації Зиновій Холоднюк, попри складну економічну ситуацію, впродовж минулого року зі спецфонду Держбюджету на рахунки «Укравтодору» надійшло майже 7 мільярдів гривень, що становило 60,8 відсотка від запланованого у головному фінансовому документі країни на минулий рік.

 

80 відсотків європейців

проведуть цьогорічні відпустки у мандрівках. Згідно з даними соціологічного опитування, проведеного групою Gallup Organisation, тільки 30 відсотків мешканців Європейського Союзу мають намір відпочивати вдома, а майже 50% планують провести канікули, подорожуючи власною країною або по країнах–членах ЄС. При цьому 46% опитаних запевнили, що цьогоріч матимуть достатньо грошей на мандрівку.

 

70 відсотків проектів

до чемпіонату Європи з футболу Євро–2012 виконуються у Польщі за графіком, йдеться у рапорті, підготовленому польським урядом. Зокрема, без затримок ведеться будівництво трьох із чотирьох стадіонів, які прийматимуть поєдинки фінальної частини футбольного дійства. Наразі тамтешні урядовці відзначають, що країна має проблеми лише з дотриманням графіків при будівництві аеропорту в Познані, модернізації залізничного центру у Варшаві та з дорожніми інвестиціями в місті Гданськ.

 

60 відсотків

мешканців міст України висловилися за те, аби в політику прийшли нові обличчя, свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Центром соціальних технологій «Соціополіс». Зокрема, майже 60% респондентів вважають, що лише за умови приходу в політику нових людей Україна зможе й далі розвиватися. Ще 18,5% назвали прихід до влади нових сил важливим моментом для держави, утім не вирішальним. І лише 8,1% опитаних вважають оновлення українського політикуму неактуальним.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>