Капкани для чернігівського звіра

Капкани для чернігівського звіра

У Чернігові політика знову сперечається з релігією. Цього разу в центрі конфлікту опинився пам’ятник Симарглу — язичницькому символу, що зображений на капітелі старовинного Борисоглібського собору (XII ст.). Саме скульптуру древнього «чернігівського звіра» — так останнім часом називають цей елемент орнаменту храму — місцева організація «Громадська думка» й вирішила встановити як символ–оберіг міста.

Сонце «кусається»

Сонце «кусається»

Таку невтішну цінову перспективу на нинішнє літо окреслило керівництво кримського Міністерства курортів і туризму під час традиційної міжнародної туристичної виставки «Крим. Курорти. Туризм–2010», що відбулася в Ялті. Тож, враховуючи подорожчання «харчо­блоку» і комунальних послуг, одне ліжко–місце за добу на Південнобережжі обійдеться влітку в серед­ньому в 400 гривень. Хоча деякі власники турбаз задля максимальної завантаженості залишать старі розцінки, запевнила заступник міністра Марина Слєсарєва. За її словами, це стосується передовсім Західного Криму, а саме — Чорноморського і Роздольненського районів, де можна буде вкластись у 152 гривні.

Росла з могил ялинонька...

Росла з могил ялинонька...

На початку року «УМ» повідомляла, як у Коростені на Житомирщині прикрасили до новорічного свята ялинку, зрубану без дозволу в подвір’ї приватної садиби. Судова тяганина спадкоємців обійстя з можновладцями триває там і дотепер. А в Козельці на Чернігівщині пішли ще далі: там головну ялинку вирубали на кладовищі. Розголосу ж ця історія набула лише зараз, коли козелецького селищного голову та його заступника притягнули до адміністративної відповідальності.

Всі статті рубрики