Вишивки хрестиком

Вишивки хрестиком

Дата «Восьме березня» щось символізує лише для пострадянського світу. І це привід не тільки чекати уваги від чоловіків, яких ми вітали чи не вітали з Днем мужчини. Це завжди привід поговорити про місце жінок у суспільстві, в творчості, в коханні.

Америка нам допомогла

Америка нам допомогла

Напередодні святкування дня народження Тараса Шевченка Фонд послів США передав Україні перше видання «Кобзаря», офорти та рукописи, зроблені рукою батька нації. У Національному музеї літератури на основі знахідок відрито виставку «Зниклі й повернені раритети Шевченкіани». Заступник директора Інституту літератури, шевченкознавець Сергій Гальченко каже, що найдорогоцінніше з найдорожчого — це перше видання «Кобзаря» Тараса Шевченка 1840 року, офорти, прижиттєві світлини поета.

Рим не в риму

Рим не в риму

Щойно у вітчизняний прокат вийшла романтична комедія «Одного разу в Римі» (When In Rome), яка відсилає нас до класики жанру — старого голлівудського фільму «Римські канікули» з Одрі Хепберн та Грегорі Пеком. Такі асоціації, звісно, сприяють продажам, але водночас і шкодять новоспеченій картині: слабенька комедія у порівнянні з визнаним шедевром виглядає і зов­сім блідо.

Всі статті рубрики