Вулична «порнографія»

Вулична «порнографія»

На «печерний» рекламний щит експерти Національної комісії з питань захисту суспільної моралі натрапили на площі Куйбишева кримської столиці. «Дуже відверто рекламувався нічний клуб із жахливим зображенням незрозуміло якого обличчя — чоловічого або жіночого», — повідомила на прес–конференції регіональний представник комісії Валентина Аленіна.

Собачий захист від рейдерів

Собачий захист від рейдерів

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Чергову адміністративну будівлю державної компанії позавчора тимчасово взяли під свою охорону Внутрішні війська МВС. Після поліграфічного комбінату «Україна», на якому зіткнулися інтереси уряду Тимошенко та депутатів від Партії регіонів, новим яблуком розбрату стала компанія «Укрспецекспорт» — єдиний уповноважений державою посередник у сфері експорту та імпорту зброї. Як і у випадку з комбінатом «Україна», урядовці вирішили реорганізувати «Укрспецекспорт», вивівши його з–під контролю Президента і підпорядкувавши компанію–торгівця зброєю собі.

Месник із Нагірянки

Месник із Нагірянки

Прокуратура Чортків­ського району почала перевірку за фактом інциденту, який трапився днями у приміщенні райдержадміністрації. До районних прокурорів звернувся голова Чортківської адміністрації Тарас Капуста із заявою про те, що його побив голова сільради села Нагірянка цього ж району Олег Барна. На доказ халепи, яка нібито трапилася з ним у власному кабінеті, голова району приніс довідку про зняття побоїв. А підставою для хуліганських дій нібито стало підписання Капустою рішення про розпаювання земель єдиного в Західній Україні Ягільницького кінного заводу (частина земель належить до території Нагірянської сільської ради. — Авт.), яке, на думку сільського голови, було незаконним.

Під знаком Африки

Під знаком Африки

Ось уже 40 років франкомовний світ об’єднується 20 березня, щоб відсвяткувати Міжнародний день франкофонії (поняття об’єднує сукупність держав та установ, що входять до Міжнародної організації франкофонії (OIF). Україна у святкуваннях франкофонів бере участь усього лише втретє. Цьогоріч дні французької культури триватимуть упродовж 13—24 березня у більшості обласних центрів країни.

Битва за ринки

Битва за ринки

Боротьба працівників Володимирського та Житнього ринків зі столичною мерією завершилася перемогою торговців. Учора «УМ» докладно розповідала про суть цього конфлікту, а надвечір, коли газету вже здали до друку, з Київради надійшла новина: міські депутати проголосували за скасування приватизації Володимирського та Житнього. Відповідний проект рішення підтримали 111 зі 116 присутніх у залі депутатів.

Дипломатів виселять?

Дипломатів виселять?

Невдовзі іноземним дипломатам більш ніж десяти країн доведеться підшуковувати нові приміщення для своїх представництв в українській столиці. Така перспектива видається цілком реальною, оскільки київська влада, ризикуючи наразити державу на серйозний дипломатичний скандал, виставила на продаж комунальні будівлі, в яких перебувають іноземні посольства і консульства. Як заявляють опозиційні депутати, відповідні зміни до програми приватизації комунального майна столичної громади на 2007—2010 роки було внесено на засіданні Київради ще 17 вересня 2009 року. Але дізнатися про це вдалося тільки тепер.

Справжня крадіжка чи чесна підробка?

Справжня крадіжка чи чесна підробка?

Окрім традиційних почестей, у день інавгурації новообраний Президент Віктор Янукович отримав ще один приємний дарунок. Після молебня у Києво–Печерській лаврі, який відслужив високий московський гість, предстоятель Російської православної церкви Кирил, митрополит УПЦ МП Володимир подарував Януковичу перстень–печатку київського князя Всеволода, сина Ярослава Мудрого. Сам Ярослав, за словами ієреїв УПЦ Московського патріархату, отримав цей перстень із рук візантійського імператора Константина Мономаха у 1043 році.

Всі статті рубрики