Смерть на колесах

Смерть на колесах

Як завжди, о восьмій ранку мешканець села Новополтавка, фермер Юрій Дем’янко, сів у власне авто і поїхав на роботу. Однак цього разу дорога виявилася фатально короткою: автівка злетіла у повітря. Як повідомив ЗМІ начальник слідчого управління МВС України у Запорізькій області Олег Курочкін, за попередніми даними, вибуховий пристрій було встановлено під днищем автомобіля «Шкода–Октавія». Водій помер на місці НП.

«Прослушка», стеження. Ціни помірні

«Прослушка», стеження. Ціни помірні

20 професійних «детективів», які тривалий час заробляли на хліб незаконним прослуховуванням телефонних переговорів та прихованим стеженням, викрила днями Служба безпеки України. За словами речника СБУ Марини Остапенко, у нелегальних пінкертонів, яких очолював мешканець Дніпропетровська, була своя «такса» для клієнтів: доба «прослушки» — 150 доларів США, приховане стеження — 250 «зелених». Клієнти також могли замовити роздруківку про телефонні з’єднання жертви або зібране на неї «досьє».

Грабіжник із депутатським мандатом

Грабіжник із депутатським мандатом

У Тернополі з’явився черговий аргумент на користь противників обрання за партійними списками, наче котів у мішку. Коли працівники міського відділу внутрішніх справ нарешті затримали молодика, який промишляв на нічних вулицях тим, що виривав сумки у жінок, то й самі здивувалися: злочинець мав статус... депутата.

Володя хоче додому

Володя хоче додому

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На захист Наталії Шпачинської з міста Бережани, що на Тернопільщині, вже стало Всеукраїнське об’єдання «Свобода». Його активісти навіть пікетували МЗС, вимагаючи втрутися в ситуацію. «Занепокоєні родичі та представники громадських організацій зверталися до МЗС неодноразово, проте досі жодної реакції з боку чиновників посольства і консульських установ не було. Найганебніше те, що працівники міністерства коментують справу поверхнево і фактично займають позицію адвокатів міланської клініки, в якій «лікують» хлопчика, а не українських громадян, інтереси яких мали б захищати», — переконаний заступник голови ВО «Свобода» Андрій Мохник.

«Ч» та «Ж» їхали в купе...

«Ч» та «Ж» їхали в купе...

Вагони, де в кожному купе будуть лише особи однієї статі, з 30 травня з’являться у потягах № 106Ш «Одеса — Київ», №060Ш «Одеса — Харків», № 064Ш,П «Одеса — Дніпропетровськ», №124Ш «Одеса — Київ», № 049/050Ш «Київ — Трускавець», № 091/092Ш «Київ — Львів». А на Донецькій залізниці роздільні вагони як експеримент запрацюють уже з 30 березня. Квитки в «одностатеві кімнати», тобто окремі купе у «звичайних» вагонах, можна придбати вже сьогодні — на потяги №88 «Луганськ — Київ» (купейний вагон №4), №83 «Маріуполь — Київ» (вагон №11) та №120 «Донецьк — Київ» (вагон №6).

Повінь іде на Київ

Повінь іде на Київ

За попередніми прогнозами експертів, цьогоріч весняне водопілля може стати найбільшим за останні 30 років. «Велику воду» вже очікують у центрі та на заході країни. Водночас перші підтоплення почалися в окремих населених пунктах Криму, Одеської, Миколаївської, Луганської, Дніпропетровської та Запорізької областей. Загалом станом на 1 березня в Україні підтоплені 77 населених пунктів. Як повідомили «УМ» у Міністерстві транспорту та зв’язку, через підвищення рівня води в річках залишається обмеженим проїзд по автошляхах місцевого значення на Миколаївщині та закрито рух на шести дорогах у Луганській області.

Перший віце–прем’єр–міністр Олександр Турчинов провів селекторну нараду, на якій закликав голів обласних та міських адміністрацій, не зволікаючи, братися до мінімізації наслідків очікуваної повені. На ці потреби уряд виділив 175 мільйонів гривень. У Кабміні весняних підтоплень чекають уже 21 березня.

Всі статті рубрики