РАХУНКОВА ПАЛАТА

26.02.2010

157 мільйонів гривень кредитів

залучили станом на 11 лютого з початку року українські аграрії для ведення селянського господарства, повідомив директор Департаменту фінансів Міністерства аграрної політики Григорій Зуб. Цей показник майже вдвічі менший, ніж упродовж аналогічного періоду минулого року — 276,3 мільйона гривень. Із цьогорічних кредитних коштів 148,5 мільйона гривень становили короткострокові позики, ще 8,6 мільйона гривень — середньострокові, а 0,1 мільйона гривень кредитів банки видали на тривалий термін.

 

92 мільйони доларів

виділив на модернізацію Збройних сил України впродовж останніх 10 років уряд Сполучених Штатів Америки. Як повідомив начальник Генштабу — Головнокомандувач ЗСУ, генерал армії Іван Свида, позитивна динаміка розвитку військового співробітництва між двома країнами спостерігається в усіх напрямках. Зокрема у питаннях участі нашої держави у військових навчаннях, міжнародних миротворчих операціях під егідою ООН і НАТО та спільних проектах регіонального масштабу.

 

9,1 мільйона гривень

упродовж минулого року повернув за придбану неякісну продукцію споживачам Держспоживстандарт. Це реакція на майже 31 тисячу звернень громадян про неякісні товари чи надані послуги. При цьому 76 відсотків вимог споживачів були задоволені. Майже половина скарг стосувалася наданих послуг і виконаних робіт, з яких 30 відсотків — у сфері житлово–комунального господарства. Ще 35,5 відсотка нарікань надійшло на неякісні продовольчі товари.

 

6 мільйонів людей

потерпають від нестачі питної води через посуху в китайській провінції Юньнань. Брак опадів уже завдав шкоди 85 відсоткам площ озимих посівів, відтак населення очікує зниження урожаю пшениці, сої, бобів, картоплі й ріпаку на 50%. Окрім того, велика засуха вже викликала проблеми з електрикою, оскільки виробництво струму через обміління річок впало наполовину. Фахівці прогнозують, що засуха, яка почалася ще в липні минулого року, триватиме до квітня. Тоді як запасів питної води вистачить лише на місяць.

 

2 мільйони поляків

нині у пошуках роботи, повідомляє Державний комітет статистики цієї країни. Якщо у грудні минулого року безробітні становили 11,9% населення, то вже за перші місяці — 12,7%, тоді як у січні 2009 року було лише 10,9%. У Держкомстаті Польщі констатують, що 1,25 мільйона безробітних становлять жінки, а 43,9 відсотка офіційно зареєстрованих у службі зайнятості — мешканці сільської місцевості.

 

60 тисяч українців

звернулося до американського посольства минулого року для отримання неміграційних віз. За словами віце–консула США в Україні Елісон Ханни, щороку 25 відсотків таких клопотань отримують відмову на в’їзд до США, оскільки прохачі не можуть переконати співробітників американської амбасади в тому, що мають тісні зв’язки з батьківщиною і обов’язково повернуться в Україну. Пані Ханна також додала, що доказом повернення додому можуть бути сім’я, робота, бізнес–зв’язки, наявність нерухомості тощо.

 

15 тисяч книжок

із серії «Українська Повстанська армія» безплатно передано бібліотекам Тернопільської області. За словами президента благодійно–громадського фонду «Літопис Української Повстанської армії ім. В. Макара», який передав книги, Миколи Посівнича, книги містять розсекречені документи про діяльність УПА на теренах області, спогади очевидців і вояків УПА. На сьогодні, зазначив пан Посівнич, до бібліотек уже надійшли 95 відсотків запланованих примірників.

 

38 років

— на стільки зросла тривалість людського життя за останні два століття, йдеться у доповіді Організації Об’єднаних Націй. Відтак, констатують в ООН, головним досягненням людства за цей період стало загальне зниження смертності, що призвело до стрімкого зростання чисельності населення Землі: якщо у 1810 році нашу планету заселяли 1 мільярд людей, то у 2010 році ця цифра зросла у сім разів.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>