Весняні пропозиції

Весняні пропозиції

Пісні меню — як елемент міської культури — навіть у столичних ресторанах з’явилися не так давно. Раніше городянам, які не прагнуть готувати вдома, але хочуть дотримуватися гастрономічних чи релігійних приписів, доводилося не солодко: їж те, що всі їдять. Віднедавна менеджери ресторанів спеціально розробляють асортимент відповідно до церковного календаря. Приємно (і час економиш), коли тобі не треба обирати з усіх пропозицій, а є окрема сторінка, де страви без м’яса і тваринних жирів. Навіть якщо ти не дотримуєшся посту, а просто, готуючись зустрічати весну, вирішив вживати малокалорійну їжу.

ВЛАСНИЙ ДОСВІД

ВЛАСНИЙ ДОСВІД

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кожна маленька деталь має значення, так вважає Кий Данилейко, 27–річний художник, що викладає в Київському інституті декоративно–прикладного мистецтва і дизайну імені М. Бойчука. І стосується це не лише творчості. «Те, що людина не їсть м’яса, може впливати на світосприйняття, — каже Кий, який із цікавості спробував м’ясо років у... 20. У сім’ї Данилейків, де Кий — один із шести дітей, батьки з ідейних переконань змалечку привчали до харчування без м’яса. Спробувавши продукт уже у свідомому віці, Кий переконався, що він для нього не смачний, і чоловік й далі харчується кашами, рибою, грибами, овочами та фруктами.

Пісна їжа, але не життя!

Пісна їжа, але не життя!

40 днів від Масниць до Великодня — час для роздумів про Бога, на які налаштовує, крім молитов, читання Святого письма, сексуального утримання, ще й вегетаріанська їжа. Заправляючи організм злаками, бобовими, овочами, фруктами, горіхами, ви звільняєте його від роботи з перетравлення важкої їжі, а голову, якщо вдасться, — від думок про суєтне. У мене в цей період зазвичай виростають крила за спиною і я ніби літаю, не торкаючись землі, а ще потроюється працездатність, хочеться всім усміхатись і допомагати.

Всі статті рубрики